Rebierka s čínskou omáčkou

24. septembra 2017
Rebierka. Foto: Shutterstock

Rebierka s marinádou s čínskym korením piatich vôní, zázvorom a cesnakom.

Suroviny:

  • 1 kg mäsitých rebierok, nasekaných na jednotlivé kusy
  • 1 PL prášku čínskeho korenia piatich vôní
  • 1 hrnček omáčky hoisin
  • pol hrnčeka sójovej omáčky
  • štvrť hrnčeka medu
  • 2 PL ryžového octu
  • 2 lyžice jemne strúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky pretlačeného cesnaku

Postup:

  1. Do rebierok vmasírujeme čínske korenie piatich vôní a dáme ich do uzatvárateľného vrecúška ziploc. V miske zmiešame ostatné ingrediencie na marinádu a vlejeme pol objemu do vrecka s rebierkami. Vrecúško poriadne uzavrieme, trasením premiešame a dáme na noc do chladničky.
  2. Rebierka si môžeme predpiecť v rúre, zakryté alobalom asi hodinu na 175 °C.
  3. Rozohrejeme gril a naukladáme naň rebierka. Potrieme zvyšnou omáčkou a grilujeme zhruba 15 minút, pokiaľ sa
    omáčka neskaramelizuje.
  4. Podávame so zemiakom opečeným v alobale so smotanou.

Tip redakcie:

Marináda sa môže použiť aj na iný druh mäsa a je vhodná aj ako dip.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu