Tvarohový cheesecake s ovocnou polevou

25. februára 2024
Tvarohový cheesecake. Foto: Shutterstock

Jednoduchý a presný recept na voňavý a svieži tvarohovo-ovocný cheesecake.

Suroviny:

Korpus:

  • 200 g sušienok
  • 125 g masla

Tvarohová vrstva:

  • 250 g alebo aj 500 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 2 vajíčka
  • 3 PL medu (dosladiť podľa chuti)

Poleva:

  • 2 PL vody
  • 2 PL vanilkového pudingu
  • 300 – 350 g mrazených malín, jahôd alebo lesnej zmesi
Tento cheesecake je veľmi svieži a voňavý. Foto: Shutterstock
Tento cheesecake je veľmi svieži a voňavý. Foto: Shutterstock.

Postup:

  1. Maslo mierne ohrejeme, aby sme ho roztopili. Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom. Roztlačíme do tortovej formy, do ktorej si dáme papier na pečenie. Korpus pečieme aj zvlášť asi 10 min. pri 150°C.
  2. Tvaroh zmiešame s mascarpone, 2 vajíčkami, osladíme a dáme na predpečený základ. Pečieme asi 45 – 50 minút pri 150°C.
  3. Necháme vychladnúť.
  4. Ovocie povaríme a dosladíme (podľa chuti). Do ovocia pridáme 2-3 PL vanilkového pudingu rozrobeného s vodou a povaríme do zhustnutia.
  5. Rozotrieme na upečený základ a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!

Ďalšie recepty nájdete na našom webe v sekcii Recepty.


Text: red
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu