Zoznámte sa so značkou altra

27. júla 2022

Pre tohto mladého výrobcu bežeckej obuvi je dôležitý výkon a prirodzený beh.

V ponuke Endorphin Republic sa objavila novinka v podobe značky Altra, ktorú si zamilujete pre jej prístup k vývoju bežeckej obuvi. Môžete sa spoľahnúť, že Altra vám ponúkne maximálne prirodzený beh s ohľadom na anatómiu ľudského tela a predovšetkým chodidiel. Bežecká obuv Altra je špecifická nielen svojím tvarom, ale aj tlmením. Poďme sa zoznámiť so značkou, ktorá ponúka dámske, pánske, cestné aj trailové tenisky, o ktorých ešte budete počuť.

História značky nie je veľmi dlhá a azda aj vďaka tomu Altra neprináša žiadne obmedzenia v podobe zastaraných tradícií, ale ženie sa hrdo vpred ruku v ruke s najnovšími technológiami. Firmu založili dvaja mladíci Golden Harper a Brian Becksted, bežci, ktorí sa v roku 1998 zoznámili na strednej škole. Láska k behu a pobytu v prírode im bola vlastná už vtedy a neopustila ich dodnes.

Od prvých pokusov na bežeckých teniskách v mikrovlnnej rúre sa dostali až do roku 2011, keď oficiálne založili značku Altra. Tenisky sa vďaka svojej kvalite a spracovaniu rýchlo dostali k športovcom svetového kalibru, ktorí si už bez nich nevedia predstaviť preteky. Už v roku 2011 zakladatelia firmy predstavili prevratné technológie, ktoré menia bežecký svet. Odmenou sú im mnohé produktové ocenenia. Poďme si teda spomínané technológie značky Altra priblížiť.

Tri piliere značky Altra a ich výnimočnosť

1. Konštrukcia FootshapeTM Toe Box

Táto konštrukcia je vytvorená s maximálnym rešpektom voči tvaru chodidla a predovšetkým prstov. Tie môžu byť vďaka nej úplne uvoľnené a v prirodzenej polohe. Palec je v priamej polohe pre maximálnu stabilitu a silu. Odraz je vďaka konštrukcii FootshapeTM maximálne účinný a dopad stabilný. Prsty majú priestor, a tak je zaistené pohodlie chodidla. Pre Altru je zásadné vyvíjať svoje produkty s ohľadom na prirodzenosť ľudského chodidla. Kopyto FootshapeTM teda odráža všetky potreby prirodzeného behu s ohľadom na zdravie bežca.

2. Technológia FIT4HERTM

Všetky dámske bežecké tenisky značky Altra sú vyvíjané s ohľadom na špecifický tvar ženských chodidiel. Ženy mávajú všeobecne užšiu pätu, zúžený stred chodidla, vyšší priehlavok, dlhšiu oblasť okolo klenby a iné postavenie kostí za priehlavkom. Výsledkom je dámska bežecká obuv, ktorá všetko spomínané zohľadňuje, a tým vám zvyšuje výkon. Dámske modely Altra sa od pánskych líšia farbami, špecificky ženskou podrážkou, medzipodrážkou, pätou, tvarom priehlavku aj tlmením.

3. Platforma s vyváženým tlmením Balanced Cushioning TM

Všetky bežecké tenisky Altra sú postavené na platforme Balanced CushioningTM, za ktorou sa ukrýva vyvážené tlmenie a odpruženie. Táto technológia je umiestnená tak, aby päta aj predná časť nohy boli rovnako vzdialené od podložky, čím sa značka Altra líši od výrobcov, ktorí preferujú vyšší drop. Vďaka tomu je okrem vyváženého tlmenia a odpruženia podporené aj vzpriamené držanie tela, prirodzené prepnutie achilovky a lepšie rozloženie hmotnosti bežca. Predstaviteľom vyváženého tlmenia je platforma ZeroDropTMz peny EVA a materiálu A-Bound. S touto technológiou si zlepšíte bežeckú techniku šetrne a s ohľadom na fyziologickú prirodzenosť.

Bežecké tenisky značky Altra si môžete objednať na endorphinrepublic.sk a vyskúšať v novej bratislavskej predajni Endorphin Republic.


Text a foto: Endorphin Republic

1/1
Zavrieť reklamu