Sledujte svoj progres. Pomôžu vám manažérske metódy

15. septembra 2022

Jednou z najlepších metód na to, ako zistiť, či sa vám darí (alebo nedarí) zaradiť do svojho života nové aktivity, je pozorovať vlastný progres.

Stratený čas 

Chcete vedieť, koľko času zabijete bezduchým skrolovaním na sociálnych sieťach? Jedna appka to vie zmerať a je až šokujúco presná. Keď vďaka nej zistíte, koľko času ste takto premrhali, môžete sa pokúsiť zablokovať stránky, ktoré vás najviac rozptyľujú.  

Denné menu 

Varenie a nakupovanie môže byť častokrát stresujúce a požiera more času. Existuje množstvo aplikácií, ktoré vám ponúknu stravovací plán na akýkoľvek štýl stravovania (pre vegetariánov, bezlepkových, paleo…). Môžete sa tak držať svojho jedálnička a mať neustály prehľad o tom, čo ste zjedli. Alebo použite staršiu metódu a zaveďte si denník, do ktorého si budete zapisovať všetko, čo zjete.  

Nastavte si badžet 

Keď zosynchronizujte všetky vaše bankové účty a kreditné karty, budete mať krásny prehľad o všetkých výdavkoch aj príjmoch a naučíte sa, ako utrácať menej a odkladať si viac. 

Monitoring spánku 

Existuje podložka pod matrac (stojí asi sto eur), s pomocou ktorej získate detailnú analýzu toho, koľko času strávite hlbokým spánkom, koľko vo fáze REM a koľko ľahkým spánkom. Taktiež vám bude merať tep a to, či ste v spánku chrápali. Jednoduchšie (a lacnejšie) je začať merať si aspoň dĺžku spánku a to, kedy chodíte do postele, a to zvládne aj váš mobil.  


Text: RELAX
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu