Jarná minestrone polievka
Urobte si doma túto chutnú a sýtu polievku, ktorá pochádza z Talianska. Je ako stvorená na leto!
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 35 min.
Hotovo za 45 min.
Môže vás zaujímať:
Cuketové halušky s bryndzovou omáčkou
Suroviny (pre 4 osoby):
- hrsť zelených fazuliek
- hrsť cukety nakrájanej na kocky
- hrsť strukov cukrového hrachu
- hrsť nasekanej šalotky
- hrsť špenátových listov
- hrsť ľubovoľných cestovín
- hrsť brokolice
- 1,2 l zeleninového vývaru
- strúčik cesnaku
- bobkový list a nové korenie
- olivový olej
- soľ a čerstvo mleté korenie štyroch farieb
- Parmigiano Reggiano P.D.O.
Pracovný postup:
- Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkový list. Restujeme na miernom plameni.
- Pridáme cesnak cuketu, brokolicu, fazuľové a hrachové struky, osolíme, okoreníme a znovu dobre orestujeme. Následne podlejeme zeleninovým vývarom.
- Keď je zelenina polomäkká, pridáme špenát, cestoviny a finálne dochutíme soľou a korením. Varíme, pokým cestoviny nie sú uvarené al dente.
- Minestrone podávame posypanú parmezánom a pokvapkanú olivovým olejom.
Náš tip: Pri príprave tejto jednoduchej polievky môžete použiť akékoľvek ľubovoľné cestoviny podľa chuti. My sme použili relatívne veľké tortiglioni, dobre sa však hodia aj drobnejšie druhy cestovín.
Viac informácií sa dozviete na webovej stránke spoločnosti BILLA.
Text a foto: BILLA
1/1