Hermelínový quiche s hruškami a rozmarínom

Voňavým receptom príjemne prekvapíte každú návštevu. Vyskúšajte recept na hermelínový quiche na najbližšej grilovačke!
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia: 30 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
Na cesto:
- 150 g hladkej múky
- 1 vajce
- 130 g masla
- 1 ČL soli
- 3 PL ľadovej vody
Na náplň:
- 150 g hermelínu
- 2 ošúpané hrušky
- 100 g mozzarelly
- 300 ml smotany na varenie
- 4 vajcia
- 1 ČL soli
- rozmarín
- čierne korenie
Môže vás zaujímať:

Medové kuracie stehienka s paprikami
Postup:
- Rozpustite maslo a pridajte doň vajce, soľ, múku a vodu. Zo zmesi si vymiešajte vláčne cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte postáť aspoň hodinku v chladničke.
- Vypracujte ho do formy s priemerom 25 cm tak, aby na okrajoch išlo až po vrch. Cesto popichajte vidličkou a dajte do rozohriatej rúry piecť pri 180 °C približne na 8 až 10 minút.
- Plnku si pripravte zašľahaním vajec do smotany, pridajte mozzarellu, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešajte a vylejte na vopred upečené cesto vo forme. Ozdobte rozmarínom a navrch nakrájajte plátky hermelínu a hrušiek. Dopekajte pri 170 °C 15 až 20 minút.
Náš tip: Zelenina, čerstvé bylinky, huby, klíčky, semienka či orechy, ingrediencie do slaného koláča môžete obmieňať donekonečna. Je ideálny na nevyužité zásoby z chladničky a zo špajzy, pokojne aj staršie či vzhľadovo nedokonalé kúsky zeleniny. Chutný výsledok je zaručený!
Dobrú chuť!
Text: RELAX
Foto: BILLA
1/1