Hermelínový quiche s hruškami a rozmarínom 

30. mája 2025
Hermelínový quiche s hruškami a rozmarínom 

Voňavým receptom príjemne prekvapíte každú návštevu. Vyskúšajte recept na hermelínový quiche na najbližšej grilovačke!

Čas prípravy: 60 min. 
Čas varenia: 30 min. 

Suroviny (pre 4 osoby): 

Na cesto: 

Na náplň: 

Postup: 

  1. Rozpustite maslo a pridajte doň vajce, soľ, múku a vodu. Zo zmesi si vymiešajte vláčne cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte postáť aspoň hodinku v chladničke. 
  2. Vypracujte ho do formy s priemerom 25 cm tak, aby na okrajoch išlo až po vrch. Cesto popichajte vidličkou a dajte do rozohriatej rúry piecť pri 180 °C približne na 8 až 10 minút. 
  3. Plnku si pripravte zašľahaním vajec do smotany, pridajte mozzarellu, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešajte a vylejte na vopred upečené cesto vo forme. Ozdobte rozmarínom a navrch nakrájajte plátky hermelínu a hrušiek. Dopekajte pri 170 °C 15 až 20 minút. 

Náš tip: Zelenina, čerstvé bylinky, huby, klíčky, semienka či orechy, ingrediencie do slaného koláča môžete obmieňať donekonečna. Je ideálny na nevyužité zásoby z chladničky a zo špajzy, pokojne aj staršie či vzhľadovo nedokonalé kúsky zeleniny. Chutný výsledok je zaručený! 

Dobrú chuť!


Text: RELAX
Foto: BILLA

1/1
Zavrieť reklamu