TIP na vylepšené raňajky bez záťaže: unikátna bezlepková Power Granola

Slovenská inovatívna a progresívna firma Powerlogy, ktora vyvíja funkčné potraviny skvelej chuti, prináša na trh ďalší unikátny a nedostatkový produkt. Nová Power Granola, predstavuje zdravú a chutnú alternatívu v segmente raňajkových cereálnych a musli produktov.
Jej unikátnosť je najmä v optimalizovanom zložení z ingrediencií najvyšěj kvality a zabezpečeniu 100% eliminácie lepku, cukry a mlieka , tak aby produkt vyhovoval všetkým výživovým skupinám a ľudom, ktorí riešia pokročilú vylepšenú životosprávu pre zlepšenie zdravia a výkonu.
Powerlogy tak chce ponúknuť bezchybnú a prémiovú alternatívu a cez produkt edikovať o dôležitosti zmeny konvenčného prístupu k raňajkám a znižovaniu príjmu nevhodných cukrov a látok spôsobujúcich ťažkosti trávenia.
Viete sa správne vybaviť do hôr na zimnú turistiku?
V ponuke raňajkových cereálií chýbala kvalita
Power Granola je výsledkom spojenia myšlienky Dušana Plichtu, zakladateľa konceptu POWERLOGY a Silvie Horeckej, autorky známeho portálu Terapia jedlom, odborníčky na tovaroznalectvo a nutričné zloženie produktov.
Na trhu obom chýbal raňajkový produkt, ktorý by spĺňal všetky náročné kritériá kvality, bol čisto prírodného zloženia, neobsahoval lepok, ani mlieko a mal optimálne a vyvážené zloženie makroživín.

„Trápilo nás množstvo ľudí, ktorí chcú zdravo žiť, ale v množstve konvenčných cereálnych produktov vyberajú presladené alebo zložením priemerné produkty. Na druhej strane je tu aj veľký nedostatok naozaj garantovaných bezlepkových a bezmliečnych potravín, na ktoré sa dá spoľahnúť, a ktoré aj chutia“ hovorí Dušan Plichta.
„Priznáme sa, že hlavným cieľom je pomôcť vám zlepšiť raňajky v rodinách a ponúknuť deťom zdravú alternatívu k rôznym komerčným vločkám, guličkám a iným cereáliám.“
Bezlepková granola má špičkové zloženie a zároveň skvele chutí
Granola je prirodzene bezlepková s chrumkavými mandľami, quinou, medom, kokosom a lyofilizovanými jahodami, vo výberovej kvalite bez cukru, palmového oleja a konzervantov.
„Powerlogy granola müsli sme vyvinuli a testovali v úzkej spolupráci s odborníčkou na tovaroznalectvo a nutričné zloženie produktov Silviou Horeckou“ pokračuje Dušan Plichta. Produkt tak spĺňa náročné kritériá kvality pre šetrné spracovanie surovín a jemné praženie pri nízkych teplotách.
„Naším cieľom je nie len výnimočná Great Taste chuť, ale hlavne optimálny vplyv na organizmus a vysoká výživová hodnota“ dodáva. Základ granoly tvorí mix ryžových a pohánkových vločiek, a quinoi.
„Quinou sme sa rozhodli zakomponovať, pretože na rozdiel od iných rastlín obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, je vynikajúcim zdrojom bielkovín a má preto veľmi vysokú biologickú hodnotu,“ hovorí Silvia Horecká.
Vývoj produktu trval skoro rok, aby si autori boli istí, že Power Granola nebude len chuťovým zážitkom, ale hlavne zdravo energetickým.

Cibuľové ponožky – trik starých mám, ktorý vás zachráni pred prechladnutím
V čom je Power Granola iná ako klasické müsli a iné vločky?
Hlavným rozdielom je kvalitný bezlepkový mix ryžových, pohánkových a quinoa vločiek s vyšším obsahom proteínu a vlákniny. Vďaka tomuto základu obsahuje granola menej rýchlych cukrov a uvoľňovanie energie je naozaj postupné.
Ďalším dôležitým faktorom je 100 % čistota prírodného zloženia, pričom na jemné doladenie je použitá iba trocha medu. Produkt neobsahuje dochucovadlá, konzervanty a hlavne palmový a iný lacnejší olej, ktorý sa väčšinou používa pri týchto produktoch.

Finálnym pozitívom je originálna a čistá chuť, ktorú výrobca dosiahol na základe detailného testovania a znalosti zakladateľa a špecialistu na funkčné potraviny Dušana Plichtu s jeho konzultačným tímom.
„Keď má byť totiž zmena v prístupe k raňajkám udržateľná a zdravá, tak musí aj chutiť!“ hovorí zakladateľ konceptu Powerlogy. „My v Powerlogy veríme, že kvalitné jedlo mení myslenie, a preto je pre nás vývoj a kvalita produktu dôležitou investíciou a nie len nevyhnutným nákladom.“

Ako a kedy začať s otužovaním? Váš prvý ponor vo vode
Ako najlepšie využiť bezlepkovú Power Granolu
Skúste nový prístup a zameňte klasické vločky s mliekom za plnotučný jogurt s granolou a mandľovým maslom so škoricou.
Optimalizáciou a zmenou zloženia makronutrientov a mikronutrientov vo vašich raňajkách bude vplyv jedla na váš metabolizmus a celkovú energiu rozdielny. Samozrejme v pozitívnom slova zmysle.
Okrem toho sa dá napríklad zakomponovať aj do domáceho pečenia pre prípravu vlastných müsli tyčiniek, alebo použiť napríklad ako alternatíva k pečivu na desiatu alebo olovrant pre aktívne deti.
Text a foto: Powerlogy