Holidaypark Kováčová – relax v liečivej vode

Foto: Holidaypark Kováčová

Spomínate si na obľúbené termálne kúpalisko v Kováčovej? Ak áno, tak táto spomienka je už minulosťou, pretože areál kúpaliska prešiel rekonštrukciou, ktorej výsledkom je nový celoročný areál Holiday park Kováčová. Určite ho neobíďte.

Dostupná lokalita

Holidaypark Kováčová sa nachádza vo Zvolenskej kotline, v obci Kováčová, ktorá je známa najmä kúpeľmi a Národným rehabilitačným centrom. Obec Kováčová je vynikajúco dopravne dostupná aj z lyžiarskych stredísk v okolí Banskej Bystrice, ako sú PARK SNOW Donovaly, Ski Králiky, Selce Čachovo a Šachtičky.

Relax v liečivej vode

Kedysi termálne kúpalisko, dnes celoročný Holidaypark Kováčová je založený na termálnej minerálnej vode, ktorá má priamo pri vrte teplotu 48,5 °C.

Rovnaká voda sa používa aj v kúpeľoch a Národnom rehabilitačnom centre. Termálna minerálna voda sa na potreby kúpeľníctva využíva na liečenie chorôb pohybového ústrojenstva, nervové choroby, choroby tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, choroby obličiek a močových ciest a ženské choroby. Pre potreby Holidayparku sa termálna voda chladí na rôzne teploty podľa typov bazénov.

Bazény pre všetkých

V Holidayparku Kováčová sú dva pôvodné vonkajšie bazény, tri nové vonkajšie bazény a tri bazény v novej krytej celoročnej časti. Návštevníci isto ocenia v bazénoch rôzne hydromasážne prvky, nachádza sa tu dokonca veľký whirlpool bazén s teplotou vody 36 °C.

Sedací bazén v novej vonkajšej časti je v prevádzke celoročne, teplota vody v ňom je 38 °C. V tomto bazéne je voda neupravovaná, priamo z vrtu, takže sú posilnené jej liečivé účinky. V novej celoročnej časti sa návštevníci môžu vyblázniť jazdami v  tobogane dlhom 60 metrov, ktorý má štart aj dopad v interiéri, takže je v prevádzke celoročne.

Vonkajšie bazény. Foto: Holidaypark Kováčová
Vonkajšie bazény. Foto: Holidaypark Kováčová

Z bazénov na chutné jedlo

V novej časti sa nachádza rýchloobslužná reštaurácia, do ktorej je možné prísť priamo od bazénov, v plavkách. Návštevníci tu zaženú hlad dobrým jedlom a po dobrom obede ocenia posedenie pri káve a zákuskoch, ktoré sú priamo z produkcie šikovných zamestnancov Holidayparku.

Pravidelný program

Holidaypark Kováčová sa rozhodol pre svojich návštevníkov pripraviť pravidelný program, ktorý spríjemní pobyt. V týždňovom rozvrhu si môžete vybrať z mnohých aktivít, ako je cvičenie s fyzioterapeutom, aqua aerobic, aqua dance, animácie pre deti a aqua fitnes. Veľkej obľube sa tešia aj školské plavecké kurzy a plávanie s bábätkami.

www.holidaypark.sk
info@holidaypark.sk

Text: Redakcia
Foto: Holidaypark Kováčová

1/1
Zavrieť reklamu