Plnené kelové rolky – vegetariánska zmes zabalená v kelových listoch a paradajkovej omáčke

24. februára 2019
Plnené kelové rolky. Foto: Shutterstock

Vynikajúca vegetariánska zmes z ryže, smotany a šampiňónov zabalená v kelových listoch a v paradajkovej omáčke.

Suroviny:

  • 8 veľkých kelových listov
  • 1 šálka uvarenej ryže
  • ¼ šálky kyslej smotany
  • 100 g šampiňónov
  • 2 PL masla
  • 1 stredne veľká nasekaná cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • ¼ ČL mletého nového korenia
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • vňatka jarnej cibuľky na previazanie
  • 2 šálky paradajkového pretlaku
  • s celými lúpanými paradajkami
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list

Postup:

  1. Kelové listy vložte do osolenej vriacej vody a varte aspoň 4 minúty, kým nie sú jemné. Vyberte a osviežte studenou vodou. Rúru vyhrejte na 190 °C.
  2. Do misky dajte ryžu a kyslú smotanu. Na panvici osmažte na masle cibuľu a pridajte cesnak a šampiňóny. Restujte, pridajte papriku a nové korenie. Šampiňónovú zmes dobre vmiešajte do ryžovej a dochuťte soľou a čiernym korením.
  3. Kelové listy osušte a odkrojte z nich tvrdú stonku v spodnej časti. Do stredu listu dajte približne pol šálky náplne. Zrolujte do závitku, previažte vňatkou jarnej cibuľky a uložte do sklenenej misky, aby sa neodbalili.
  4. Do rajnice dajte paradajky, vývar a bobkový list. Osoľte a okoreňte podľa chuti, uveďte do varu. Omáčkou polejte závitky a pekáč zakryte. Pečte hodinu.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu