Pustite do svojho domova jar!

21. marca 2022
Pustite do svojho domova jar!. Foto: Möbelix

K jari patria pastelové tóny, kvetinové motívy a ľahké konštrukcie aj materiály. Na jar sa tiež mnoho domácností púšťa do veľkého upratovania. V takom prípade sa zídu rôzne druhy úložných boxov a organizérov.

Než začnete svoj domov ladiť do jarnej atmosféry, oplatí sa ho prv poriadne poupratovať. Keď sa do toho poriadne pustíte, možno zistíte, že bude dobré niektoré veci vyhodiť, iné vytriediť či posunúť ďalej. Aby interiér pôsobil čisto a vzdušne, schovajte drobnosti do úložných košov, praktických boxov či organizérov, vďaka ktorým získate na policiach, v skriniach či zásuvkách dokonalý prehľad a poriadok.

Biely prírodný interiér. Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

Na jar určite oceníte ľahkosť a priestor. Preto vám dobre padne vymeniť napríklad ťažký konferenčný stolík z masívu za dva odkladacie stolíky s kovovou konštrukciou. Rovnako viete vymeniť plné tienidlá z textilu či kovu za materiál z ratanu alebo bambusu, ktoré sú aktuálne trendy.

Textílie

Strávili ste chladné dni v huňatých kožušinách, ťažkých plédoch a chlpatých vankúšikoch v zemitých tónoch hnedej, tehlovej alebo modro šedej? To je úplne v poriadku. Ale teraz už šup s nimi do truhlice! Vystriedať by ich mali ľahké bavlnené tkaniny, ktoré oživíte pár ľanovými alebo zamatovými kúskami. Ideálne pre nich budú tlmené odtiene ružovej, zelenej alebo okrovej v kombinácii s béžovou a krémovou.

Príjemné textílie v interiéri. Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

Stávkou na istotu sú potom kvetinové a rastlinné motívy. To všetko sa nebojte kombinovať s prírodnými kusovými kobercami – z bavlny alebo juty. Platí to nielen pre obývačku, ale aj pre spálňu a jedáleň. Prezlečte posteľ do sviežej posteľnej bielizne a ako čerešničku pridajte ľahkú pletenú prikrývku. Predsa len, noci sú na jar ešte chladné a kedykoľvek ju môžete využiiť. Jedáleň zase oživíte farebnými podsedákmi, behúňom alebo pestrým prestieraním.

Bielo-ružová spálňa. Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

Dekoráci

Jar je predovšetkým časom kvitnúcich kvetov. Preto sú najjednoduchším spôsobom, ako oživiť interiér. Či už zvolíte prvosienky alebo hyacinty v kvetináčoch, alebo rezané tulipány a narcisy do vázy, výsledok sa dostaví okamžite.

Kvety v interiéri, kvetináče makramé. Foto: Möbelix
Foto: Möbelix

Aktuálne trendy materiálov sú glazovaná keramika a terakota. Skvele budú vyzerať aj závesy na kvetináče v štýle makramé, ktoré sú ako stvorené do domácností v boho štýle. Oceníte ich hlavne v malom byte, pretože šetria miesto.

1/1
Zavrieť reklamu