Šalát z červenej repy, maslovej tekvice a cíceru
Chuť skvelého šalátu z kvalitných surovín nepoteší len váš žalúdok, ale aj vašu myseľ. Je skvelým obedom, ale aj večerou – nechajte sa nami inšpirovať!
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 30 min.
Hotovo za: 40 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 240 g maslovej tekvice
- 240 g červenej repy
- 150 g cíceru
- 3 PL olivového oleja
- štipka mletého koriandra
- štipka mletej rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- 200 g údených kuracích pŕs nakrájaných na plátky
- 1 hrsť rukolových listov
- šťava a kôra z 1 citróna
- 50 g syra feta
Môže vás zaujímať:
Zapečená brokolica
Postup:
- Kým sa rúra predhreje na 200 °C, položíme na plech papier na pečenie.
- Do misky dáme olúpanú nakrájanú maslovú tekvicu a repu, cícer, lyžičku oleja, koriander, rascu, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame a prenesieme na pripravený plech. Zeleninu pečieme 25 – 30 minút, až kým nezmäkne.
- V malej miske vymiešame zvyšný olej, citrónovú kôru a šťavu.
- V mise na šalát pripravíme umyté listy rukoly, pridáme pečenú zeleninu, syr feta pokrájaný na malé kocky a kúsky údených kuracích pŕs. Šalát jemne pokvapkáme zálievkou a premiešame.
Náš tip:
Zemitý, sladký, zdravý šalát sa dá ľahko prispôsobiť tak, aby chutil naozaj každému. Fetu môžete vymeniť za kozí syr, kuracie mäso za lososa. Ak pridáte cícer, šalát bude ešte o niečo výdatnejší. Alebo máte poruke iné prísady?
Inšpiráciu na ďalšie zdravé recepty nájdete na našom webe v sekcii Recepty alebo v magazíne RELAX. Predplaťte si ho hneď teraz na tomto linku!
Text: RELAX
Foto: Shutterstock
1/1