Vegánsky zeleninový pizza koláč s chrumkavým špaldovým cestom na pizzu.
Rýchle jedlo, kde môžete využiť sezónnu zeleninu ako cuketu, baklažán či papriku. Tento recept sme pôvodne robievali s lístkovým cestom, no konečne máme aj jednoduchý recept na chrumkavé celozrnné špaldové pizza cesto.
Suroviny:
- 400 g celozrnnej špaldovej múky (my sme použili čerstvo pomletú)
- 2 dl olivového oleja
- 2 dl vody
- soľ
Akú zeleninu použiť? Vyberte si napríklad:
- cuketa
- baklažán
- cibuľa
- paprika
- + čierne korenie a trochu soli
Po upečení:
- cesnak
- olivový olej
- petržlenová vňať alebo bazalka
Môže vás zaujímať:
Ako získať maximum z rastlinných proteínov.
Postup:
- Prichystáme si alebo pomelieme múku a zamiesime si cesto.
- Vymastíme, ideálne aj pomúčime plech. Cesto dáme na plech, okrajky spravíme vyššie.
- Nakrájame zeleninu a nahrubo ju poukladáme na cesto.
- Pizzu dáme piecť asi na 180°C a skontrolujeme po 20-30 minútach.
- Pretlačíme si cesnak, zmiešame ho s olivovým olejom a nasekanou petržlenovou vňaťou alebo bazalkou a potrieme ním hotový koláč.
- Dobrú chuť!
Môže vás zaujímať:
Soté z fazuliek Adzuki
Text a foto: Martina S.
1/1