Značka: zdravá strava

Odšťavovať alebo mixovať?

5. novembra 2021

Možno ste sa aj vy zamysleli nad otázkou, čo ponúka viac zdravotných výhod – odšťavovanie alebo mixovanie? Džúsy aj smoothies sú dva rôzne spôsoby spracovania ovocia a zeleniny, ktoré sprevádzajú mnohé „šťavnaté“ mýty. Teraz si v nich môžete urobiť poriadok.

Prečo raňajkovať? Na raňajky by ste si mali potrpieť.

18. septembra 2021

Na to je hneď niekoľko dôvodov. Po dlhých hodinách spánku je vaše telo v úspornom móde, a to najmä čo sa týka svalových bielkovín. Je preto kľúčové, aby ste svalové bunky osviežili aminokyselinami – stavebnými jednotkami bielkovín.

Tipy na vegánsky jedálniček aj pre športovcov

8. augusta 2021

Vegánstvo nemusí byť nudné a ak máte pri ňom zotrvať, v konečnom dôsledku také ani byť nemôže. Ponúkame vám niekoľko tipov na jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale dodajú vám aj energiu, bez ktorej sa ako športovci nezaobídete.

7 zdravých potravinových kombinácií

10. mája 2021

Prečo si Taliani pokvapkajú paradajky za studena lisovaným olivovým olejom a Japonci jedia surové ryby spolu so sójovými bôbmi? V magazíne Relax sa dozviete, že tajomstvo sa skrýva v synergii, vďaka ktorej získate z oboch ingrediencií pre svoje zdravie oveľa viac.

Tajomstvo zdravého chudnutia? Je to veľmi jednoduché!

25. februára 2021

Je úplne bežné, že ľudia sa namiesto zdravého chudnutia zameriavajú skôr na to, ako schudnúť rýchlo. I keď predstava rýchlej straty kilogramov je lákavá, dôležité je nepodceňovať zdravie. V budúcnosti sa nám totiž môže škaredo vypomstiť.

Recept na špaldový jablkový koláč, ktorý chutí každému

21. novembra 2020

Máme pre vás recept na šťavnatý celozrnný špaldový jablkový koláč, nad ktorým neohrnú nosom ani ľudia, čo celozrnné potraviny nejedia. Prezradíme vám, že je to náš najobľúbenejší jesenný recept na koláč.

Zavrieť reklamu