Jesenný domov v elegantných tónoch čiernej a zelenej

26. septembra 2022

Zariaďujete nový domov a hľadáte pôsobivý nadčasový štýl, ktorý by pristal ako obývačke, tak spálni či jedálni? Alebo len máte pocit, že by to na jeseň chcelo malé oživenie vášho existujúceho bývania? Zvoľte šik kombináciu čiernej a tlmenej zelenej!

Zabudnite na tradičné jesenné farby! Toto nevšedné ladenie vyžaruje štýl a eleganciu. Bude vyhovovať každému, kto má rád praktické, dizajnovo čisté, ale zároveň útulné vybavenie interiéru.

Kombinácia čiernej a tlmenej zelenej vyžaruje štýl a eleganciu. Foto: Möbelix.

Netradičná kombinácia

Dotyk industriálneho šarmu vnášajú čierne kúsky nábytku. Či už sú to kovové regály, konferenčné a odkladacie stolíky, prípadne čalúnené kresielka. Alebo skrátka len kovové svietniky, vázy, lampáše a ďalšie dekorácie. Zelená hrá hlavnú úlohu v textile. Či už sa to týka čalúnenej pohovky alebo sedacej súpravy, hrejivých diek, vankúšov alebo závesov a obliečok. Kombinujte šedozelenú prípadne fľaškovo zelenú so svetlejšou olivovou.

Dotyk industriálneho šarmu vnášajú čierne kúsky nábytku, napríklad kovové regály. Foto: Möbelix.

Prírodné doplnky

Aby výsledok pôsobil útulne, o to sa starajú predovšetkým hrejivé doplnky v podobe košíkov z morskej trávy, jutové koberčeky či obaly na kvetináče, prípadne lampáše z bambusu alebo ratanu. K teplu domova prispejú aj drevené police, servírovacie dosky, dekoračné taniere, ale aj misy a podnosy. Môže to byť však pokojne aj veľkolepá komoda zo svetlého masívu.

Aby výsledok pôsobil útulne, o to sa starajú predovšetkým hrejivé doplnky. Foto: Möbelix.

Máte obavy, či tento štýl môžete pustiť prostredníctvom detailov do svojho existujúceho interiéru? Pokiaľ máte skôr moderné zariadenie v neutrálnych tónoch šedej, hnedej, béžovej či krémovej, masívne alebo dyhované kúsky nábytku, prípadne regály a stolíky z čierneho kovu, choďte smelo do toho!

Trendy osvetlenie ako bodka

Čo sa týka osvetlenia, na výber je z dvoch kategórií. Minimalistickú eleganciu reprezentujú kovové a sklenené svietidlá v dymových tónoch, či už závesné alebo stojace.

Pre tých, ktorí holdujú útulnejšiemu rázu, sú tu prírodné tienidlá, ktoré dodajú interiéru nádych exotiky. Môžete ich bez obáv v jednom interiéri aj kombinovať – ​​pre jedáleň zvoľte kov, pre spálňu bambus či ratan. A v obývačke ich pokojne použite spoločne. Nakombinujte čierne centrálne svietidlo v minimalistickom dizajne so stolnými a podlahovými prírodnými lampami, ktoré sú momentálne veľký hit!


Text a foto: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu