Ako zaradiť cvičenie do nabitého programu? Radí Thule a Baša Števulová

30. novembra 2022

Urobiť si čas na cvičenie môže byť náročné, pokiaľ máte každý deň už aj tak nabitý program. Lámete si hlavu nad tým, ako zaradiť do každodennej rutiny zdravý pohyb?

O tipy, ako vyvážiť cvičenie so zdanlivo plným rozvrhom, sa s nami podelila bývalá profi snowboardistka Baša Števulová, ambasádorka značky Thule, ktorá je perfektnou ukážkou toho, že je možné skĺbiť rodičovské a pracovné povinnosti s aktívnym životným štýlom.

1. Plánujte v predstihu

Aj keď to neznie úplne sexy, trik je práve v plánovaní. Základom je naplánovať si týždenný rozvrh v dostatočnom predstihu. Pokiaľ bude pre vás cvičenie prioritou, čas sa vždy nájde.

„Nájsť si čas a vôbec time management ako taký, nie je možno pre každého samozrejmosť, ale je to veľmi dôležité. Ak aj nie ste milovníci plánovania ako ja, treba spraviť výnimku. Robíte to len a len pre seba a cvičenie neznamená hneď dvíhať činky v gyme, či odbehnúť 10 kilometrov. Často stačí aj aktívna prechádzka, ktorá poteší vašu psychiku,“ hovorí Baša.

TIP: Nebuďte na seba zbytočne prísni – deň má len 24 hodín a niekedy vám výborne naplánovaný deň prekazí neočakávaná udalosť. Nebuďte príliš sklamaní, ak sa zmenia plány.

2. Z práce rovno na tréning

Všetci dobre vieme, aké to je, keď po dlhom dni konečne zamierime domov, sadneme si na gauč a už sa nám nechce znova vstávať – a tobôž nie kvôli cvičeniu! Vydať sa rovno po práci do posilňovne je najlepší spôsob ako sa uistiť, že skutočne cvičíte. Príjemný bonus je, že si vyčistíte hlavu. „Večerné cvičenie pre mňa neexistuje. Je fajn vynechať Netflix do polnoci a radšej si ráno privstať a odmakať ráno. To nakopnutie do dňa stojí za to,“ dopĺňa.

3. Zbaľte si tašku do telocvične večer pred cvičením

Vopred zbalené pracovné veci a nevyhnutnosti k tréningu vám ráno ušetria zbytočný stres a navyše pôsobia ako motivácia. Keď už je všetko zbalené, neexistuje žiadna výhovorka, prečo neísť do posilňovne.

1/3
Zavrieť reklamu