Slovenská firma, ktorá zmení váš pohľad na raňajky

6. decembra 2020
Zdravé raňajky podľa Powerlogy

Celý život sa rozhodujeme medzi pôžitkom a zdravím. V skutočnosti je to falošná voľba, môžeme si vybrať jedno, aj druhé.

Poznáte to, stojíte ráno ešte v pyžame v kuchyni, hľadíte do chladničky a premýšľate nad tým, že by ste si mali dať niečo zdravé. Nakoniec urobíte to, čo vždy. Zjete chlieb so šunkou, prípadne s maslom a džemom. Alebo si dáte sladké cereálie s jogurtom. Možno zistíte, že už vlastne meškáte do práce a tak si len po ceste kúpite sladké pečivo v pouličnom stánku. Alebo tentokrát nebudete jesť vôbec a vystačíte si s kávou. Aj tak vám ráno  nechutí… 

Dá sa to aj inak 

Podľa odborníkov sú raňajky podceňovanou, ale veľmi dôležitou súčasťou stravovania. Prvé jedlo dňa výrazne ovplyvňujú naše trávenie a predurčuje, ako sa cez deň budeme cítiť a ako nám to bude myslieť. Alternatívou pre ľudí, ktorí chcú jesť zdravo, ale odmietajú sa zriecť chuti svojich obľúbených cereálií, sú produkty, ktoré kombinujú to najlepšie z oboch svetov. Sú zdravé a zároveň chutné. Áno, aj také sú. 

Powerlogy zdravé raňajky
Powerlogy zdravé raňajky

Na Slovensku je špecialistom na takéto potraviny firma Powerlogy, ktorá vytvorila koncept potravín bez kompromisov, spájajúci kvalitu a vynikajúcu chuť. Keď si dáte na raňajky do misky ich Power granolu, zmení sa v skutočnosti takmer všetko.

Od bežných cereálií sa líši tým, že je bezlepková, namiesto veľkých dávok cukru je iba jemne prisladená medom, nenájdete v nej palmový, ale kokosový olej a namiesto zoxidovaných orechov a sušeného ovocia s množstvom prídavných látok konzumujete čisté mandle a mrazom sušené ovocie bez akejkoľvek chémie. Jednoducho, máte na stole chutné a zároveň kvalitné raňajky.  

Powerlogy zdravé raňajky
Powerlogy zdravé raňajky

„Granolu si dajte s poctivým ovčím, kozím alebo kokosovým jogurtom. K tomu ešte lyžica medu, mandľového masla, ideálne čerstvé čučoriedky, jahody, alebo domáci višňový či jahodový džem,“ odporúča zakladateľ firmy Powerlogy Dušan Plichta. 

Hacknite si život 

Značku Powerlogy naštartovala myšlienka biohackingu. Biohackeri sú ľudia, ktorí myslia analyticky a kriticky a učia sa na základe vlastných skúseností. Medzi nimi sa našiel aj Dušan Plichta. Kedysi nebral ohľad na dobrú životosprávu a fungoval podľa všeobecne známych odporúčaní. Napriek tomu často bojoval s vyčerpanosťou, celkovou únavou a oslabenou regeneráciou. „Preto som nastúpil na cestu experimentovania a postupne vyskúšal všetky možné smery, či už išlo o klasický fitness nízkotučný prístup, stredomorskú kuchyňu, alebo moderné paleo. V  Powerlogy sa držíme princípov modernej vedy, pričom nám ide o odhaľovanie tých najefektívnejších 20 percent stimulov našej životosprávy, ktoré nám prinesú minimálne 80 percent želaných výsledkov,“ vysvetľuje Plichta.

Zdravé raňajky podľa Powerlogy
Zdravé raňajky podľa Powerlogy

Okolo svojej firmy vytvoril komunitu ľudí, ktorí vďaka aplikácii vybraných odporúčaní výrazne zlepšili svoju produktivitu a posilnili si zdravie. Biohacker sa zaujíma nielen o zloženie svojho jedálnička, ale aj o prísun potrebných vitamínov a minerálov, optimalizuje svoj spánok, medituje a otužuje sa. „Dôležité je, aby sme si naozaj uvedomili, že v žalúdku je náš druhý mozog, a že to, čo jeme a ako žijeme, ovplyvňuje aj naše myslenie a zvládanie stresu, “ vysvetľuje zakladateľ Powerlogy. 

Raňajky budúcnosti? 

Powerlogy ponúka raňajky aj ľuďom, ktorým ráno nechutí jesť. Ide o na prvý pohľad rušivú kombináciu kávy a masla.

Zdravé raňajky podľa Powerlogy
Zdravé raňajky podľa Powerlogy

„Káva s maslom a MCT olejom nie je zázrak na chudnutie, ale ak ju správne zaradíte do vášho komplexného protokolu, prinesie vám metabolický úžitok. Najdôležitejšou výhodou je, že vďaka Power Coffee s maslom a MCT dokážete ľahšie a pohodovejšie aplikovať čiastočné hladovanie a trénovať svoj metabolizmus. Inými slovami, učíte telo lepšie spaľovať tuky,“ vysvetľuje D. Plichta.

Káva s maslom na raňajky?
Káva s maslom na raňajky?

Aplikácia kávových raňajok má však svoje špecifiká. „Na obed je potrebné dopriať si plnohodnotné jedlo plné zeleniny a podobne je to s večerou,“ hovorí Plichta. 

Zdravé sladkosti 

Povedzme si pravdu, do zdravých potravín sa nám mnohým nechce, pretože si automaticky predstavíme síce zdravé, ale nie veľmi chutné potraviny. Firma Powerlogy je unikátna v tom, že jej ide nielen o zdravie, ale aj o chuť. Dôkazom je už šesť ocenení na jednej z najprestížnejších potravinárskych súťaží na svete, Great Taste Awards. Prvým oceneným produktom bolo mandľové maslo, následne získali cenu aj nugátový, kešu a pistáciový krém. 

Zdravé raňajky podľa Powerlogy
Zdravé raňajky podľa Powerlogy

Dušan Plichta vidí budúcnosť sladkostí v nugátovom kréme. Keď hľadal produkt, ktorý by mu vyhovoval, alebo by ho mohol ponúknuť deťom ako niečo sladké a chutné, chýbala mu alternatíva k bežne dostupným krémom, ktoré obsahujú množstvo škodlivých ingrediencií.

Začína to obyčajným rafinovaným cukrom a končí pri palmovom oleji. Práve týmto ekonomicky výhodným, no nutrične prázdnym ingredienciám sa v Powerlogy vyhýbajú. 

Veľkú pozornosť a nádeje vkladajú do lieskovorieškového krému, ktorý aj z tohto dôvodu vznikol v dvoch variantoch. Detský krém neobsahuje kusy lieskovcov, keďže ich deti až tak nemajú v láske. Naopak, dospelí ich obľubujú, pretože sú dôkazom, že boli použité kvalitné, prírodné ingrediencie. Napokon, chrumkavosť je v gastronómii veľkým fenoménom.

Zdravé raňajky podľa Dušana Plichtu
Zdravé raňajky podľa Dušana Plichtu

Je zrejmé, že na ceste za čistými a atraktívnymi potravinami je potrebné neustále zdolávať nové prekážky. Práve to je pre tím Powerlogy veľkou výzvou a preto sú inovácie v stravovaní a zdravej životospráve ich prioritou číslo jeden.”  

Foto: Powerlogy

1/1
Zavrieť reklamu