Leto v horách vo Východnom Tirolsku

8. mája 2019
Bazén v Dolomiten Residenz Sillian. Foto: Schultz Gruppe

Zelený luxus vo Východnom Tirolsku Zažite silu hôr, autentickú krajinu a pravú východotirolskú pohostinnosť v dvoch wellness rezortoch so 4* pre celú rodinu!

Východotirolské hory pre celú rodinu

Rezort Gradonna, ktorý bol budovaný ako horská dedina bez áut nad obcou Kals am Großglockner, leží vo výške 1350 m s minimálnym množstvom alergénov a vy tak môžete konečne voľne dýchať. V interiéri hotela a apartmánových domoch prevládajú prírodné materiály, ako sú limba, smrek, ľan a lodén.

Gradonna´s Mountain Resort. Foto: Schultz Gruppe
Gradonna´s Mountain Resort. Foto: Schultz Gruppe

Gradonna sa nachádza uprostred raja byliniek, ktoré sa používajú nielen pri wellness procedúrach a produktoch starostlivosti o pleť domácej výroby, ale aj pri príprave exkluzívnych jedál.

V Dolomitoch, v rajskej prírode údolia Hochpustertal sa nachádza prvý wellness hotel vo Východnom Tirolsku určený celej rodine: Dolomiten Residenz****S Sporthotel Sillian.

Nájdete tu nespočetné možnosti na turistické výlety, wellness a cyklistiku. V nových izbách nefajčiarskeho hotela prevláda drevo, koža a ušľachtilé rovné línie vidieckeho štýlu.

V obidvoch rezortoch nájdete wellness zónu a kúpeľnú časť s rozlohou 3000 m2. Malí hostia sa môžu tešiť na pestrý program v klube pre deti a tínedžerov. Ponuka zahŕňa lístok na jazdy lanovkou „Osttiroler Gipfelticket“ pre ubytovaných hostí!

Kulinárstvo Skupiny Schultz ocenené 2 kuchárskymi čiapkami

Okrem modernej infraštruktúry a najvyššej kvality ponúkajú rezorty Skupiny Schultz kulinárske pôžitky podľa gusta každého návštevníka.

Dôkazom je aktuálne ocenenie Gault Millau: kuchárske umenie rodiny Schultzovej bolo ocenené prestížnou kuchárskou čiapkou hneď dvakrát.

Reštaurácia Gradonna´s Mountain Resort v zime. Foto: Schultz Gruppe
Reštaurácia Gradonna´s Mountain Resort v zime. Foto: Schultz Gruppe

Šéfkuchár Michael Karl, ktorý dostal jednu kuchársku čiapku (13 bodov), vás o svojich excelentných zručnostiach presvedčí v rezorte Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel. Z jednej kuchárskej čiapky (13 bodov) sa teší aj Willi Tillian, ktorý svoje remeslo priviedol k absolútnej dokonalosti v hoteli Sportresidenz****S Zillertal.

V rezorte Gradonna****S Mountain Resort Châlets & Hotel rozmaznáva šéfkuchár Michael Karl svojich hostí východotirolskými špecialitami so stredomorským vplyvom, ktoré pripravuje zo surovín z celého sveta. Krédom šéfa kuchyne je nová interpretácia tradičných receptov. Jeho zmysel pre detail a vyberané prírodné suroviny sa postarajú o skutočnú explóziu chutí.

Kľúčmi k úspechu sú nepochybne aj radosť z varenia, know-how získaný z dlhoročných skúseností a výzva urobiť každého hosťa šťastným. Potvrdzuje to napokon aj sám Karl, ktorý si počas svojej kariéry „vyvaril“ už 4 kuchárske čiapky: „Ak človek niečo robí s vášňou, nepadne mu to tak ťažko.“

Viac info: www.austria.info

Gradonna pre vašu pleť!

Súhra oddychu a pôžitkov je hlavným cieľom Gradonna****s Mountain Resort. Na prvom mieste pritom vždy stojí úzke prepojenie prírody s rezortom, ktorý sa nachádza na úpätí vrchu Großglockner. Táto filozofia sa odráža aj v novom rade vlastných kozmetických produktov.

Pes v Gradonna Mountain Resort. Foto: www.schultz-ski.at
Pes v Gradonna Mountain Resort. Foto: www.schultz-ski.at

Už niekoľko rokov vyvíja Gradonna****s Mountain Resort z byliniek neďalekého Národného parku Vysoké Taury špeciálnu kozmetiku pre nové potreby pleti v súčasnosti.

Lukas Schultz, farmakológ a člen podnikateľskej rodiny Schultzovcov, vám teraz so svojím tímom môže predstaviť skvelý výsledok ich práce: kozmetiku „MAGDALENA’S by Gradonna“, pomenovanú podľa dcéry Heinza Schultza.

Za týmto zvučným menom sa ukrýva zmes starostlivo vyberaných byliniek, ktoré rastú v Národnom parku Vysoké Taury a ktorých liečivá sila prispieva k dobrému pocitu vašej pokožky a jej kráse.

Zloženie je vegánske a všetky liečivé rastliny pochádzajú z Tirolska, kde sa aj spracovávajú v súlade so zásadami rezortu Gradonna o trvalej udržateľnosti a regionálnosti. Nové kozmetické výrobky doplnia starostlivosť o pokožku v kúpeľnej zóne rezortu, kde sa už používajú vysokokvalitné produkty tirolskej značky ALPIENNE a rakúska kozmetika VINOBLE, ktorá čerpá svoju silu z hrozna.

Sila prírody

Kozmetika MAGDALENA’S by Gradonna využíva kombináciu tradičných alpských byliniek. Patrí k nim aj rebríček obyčajný, ktorý má prečisťujúce a detoxikačné účinky.

Arnika upokojuje citlivú pokožku a komonica lekárska zmierňuje svrbenie a podráždenie pokožky.

Túžobník brestový pôsobí protizápalovo a regeneračne, zatiaľ čo ľubovník bodkovaný prispieva k celkovej harmónii duše a tela.

Príjemným zakončením je horec žltý, ktorý prospieva telu najmä po fyzickej námahe a vo všeobecnosti posilňuje svaly a kĺby. Zo všetkých produktov tejto značky tak profituje nielen človek, ale aj životné prostredie.

Od začiatku spätý s prírodou

Silná spätosť s prírodou a regiónom je viditeľná aj v architektúre, za ktorú bol rezort Gradonna****s Mountain Resort ocenený: dizajn exteriéru nadväzuje na charakter okolia a necháva materiály, ako sú drevo a kameň, nenásilne splynúť s prírodou. Tento princíp sa uplatňuje aj v zariadení interiéru izieb a apartmánových domov.

Zmysel pre prirodzenosť a trvalú udržateľnosť sa pritom zďaleka neobmedzuje iba na vizuálny dojem. Prevádzkovatelia rezortu Gradonna****s Mountain Resort vedia, že skutočnú pohodu je možné vytvoriť iba dobrou kombináciou pohybu, oddychu, vyváženej stravy a starostlivosti.

„Náš nový rad výrobkov starostlivosti o pokožku je v podstate ďalšou čerešničkou na „torte blaha“ našich hostí“, hovorí Martha Schultzová z Gradonny. „Veľmi sa tešíme, že všetkým našim návštevníkom môžeme ponúknuť moderné kozmetické produkty.“

Akčná zábava a relax v Dolomiten Residenz Sillian

Miesto na slnku je ako stvorené na relax s celou rodinou.

V Dolomiten Residenz Sillian vám takýto oddych ponúkame v kategórii „superior“: zábava pre deti a relax pre dospelých u nás totiž kráčajú ruka v ruke.

Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian. Foto: Schultz Gruppe
Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian. Foto: Schultz Gruppe

O deti od troch rokov sa radi postaráme v klube Häppi-Päpi-Mini-Club. Pre vaše ratolesti máme pripravený samostatný vnútorný bazén s veľkou šmykľavkou a vy si zatiaľ môžete užívať zaslúžený wellness program.

Športové zážitky a fantastický výhľad

Cyklistika, turistika a golf v Dolomiten Residenz Sillian…

Milovníci pohodovej cyklistiky nájdu hneď za hotelom Drávsky cyklistický chodník. Požičanie bicykla je bezplatné a dvojkolesový tátoš vás po 30 km zavezie až do slnečného mestečka Lienz. Trasa pritom vedie mierne dole kopcom a naspäť sa môžete pohodlne i s bicyklom vrátiť vlakom.

Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian. Foto: Schultz Gruppe
Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian. Foto: Schultz Gruppe

Na horskom bicykli či počas turistiky môžete zamieriť vysoko do Lienzských a Sextenských Dolomitov. Určite si nenechajte ujsť ani rýchly rafting na priezračnej chladnej rieke.

Golfistov zaručene očarí Golfový klub v Lienzi s veľkolepou panorámou Dolomitov, ktorý je od hotela vzdialený iba 20 minút. 27-jamkové majstrovské ihrisko sa považuje za jedno z najkrajších v Rakúsku.

Viac info: www.austria.info

Foto: Schultz Gruppe

1/1
Zavrieť reklamu