Akčná zábava pre všetkých na rodinnej dovolenke v Burgenlande

23. apríla 2019
Bicyklovanie v Burgenlande. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Vitajte v Burgenlande, jednom z najkrajších regiónov pre deti v Rakúsku! Doprajte sebe i svojej rodine slnečné dni plné nezabudnuteľných zážitkov.

Výber je naozaj veľký – od čľapkania v Neziderskom jazere cez výlety na bicykloch po dobrodružstvá v prírode.

Burgenland láka dovolenkárov 300 slnečnými dňami a rozmanitou ponukou výletných cieľov a voľnočasových aktivít pre celú rodinu.

Zdrojom zábavy, napätia a dobrodružstiev sú plavby na kanoe, cyklotrasy s dĺžkou asi 2 500 kilometrov, plávanie v Neziderskom jazere či pobyt v burgenlandských rodinných termálnych kúpeľoch, muzikály pre deti, návštevy múzeí a výletných cieľov, akými sú hrady, lanové parky a najväčší zábavný park v Rakúsku Familypark.

Cezhraničný Národný park Neziderské jazero – Seewinkel, ako aj šesť burgenlandských prírodných parkov ponúka celoročne výnimočné zážitky v prírode pre malých i veľkých.

Pri Neziderskom jazere v Burgenlande si oddýchnete aj zašportujete. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller
Pri Neziderskom jazere v Burgenlande si oddýchnete aj zašportujete. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Zárukou perfektnej dovolenky sú skvelá gastronómia a vynikajúce ubytovacie zariadenia: patria k nim nielen najlepšie rodinné hotely v Rakúsku, ale aj útulné penzióny a romantické gazdovstvá. Vaša dovolenka v Burgenlande sa tak stane nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých členov rodiny!

Viac info: www.austria.info

Najdlhšia vodná šmykľavka s virtuálnou realitou na svete a prvá v Rakúsku!

Už čoskoro! Od 12. 4. 2019 v Sonnentherme Lutzmannsburg

Ponorte sa do nekonečných diaľav vesmíru, oblohy i snehových plání a vyskúšajte najdlhšiu šmykľavku s virtuálnou realitou na svete (Twister 202 m). Horúca novinka prichádza 12. 4. 2019!

Na 202 metrov dlhej šmykľavke Twister si všetci hostia od 7 rokov užijú cestu do jedného z 3 fascinujúcich svetov.

Počas celej jazdy na nafukovacom kolese budete mať okuliare pre virtuálnu realitu s rozsahom 360 °a stanete sa jej priamou súčasťou.

Jazda na šmykľavke s virtuálnou realitou trvá asi jednu minútu a vy sa zmeníte na astronauta, ktorý prechádza pri žiariacich planétach, obrovských asteroidoch, kozmických lodiach i cez tisícky galaxií. Budete sa cítiť ako uprostred videohry a počas celej jazdy i v dojazdovom bazéne sa pripravte na zaručene obrovské emócie.

Termálne kúpele pre všetkých

Rodinný raj pre bábätká, deti a rodičov!

V Sonnentherme Lutzmannsburg, popredných európskych termálnych kúpeľoch pre bábätká a malé deti, môžete celkom prirodzene spojiť oddych a zábavu.

V zóne Baby World je pre bábätká a malé deti pripravený samostatný zážitkový svet. V plytkom bazéniku a umelom potôčiku môžu spolu s rodičmi objavovať vodu. Na väčšie deti čaká zážitkový bazén a bazén s vlnami, veľa šmykľaviek, medzi nimi i „XXL Monster Ride“, ktorá je so svojimi 270 m najdlhšou šmykľavkou v Rakúsku.

O zábavu pre všetky vekové kategórie sa postará veľká vonkajšia hracia zóna: nájdete tu lezeckú stenu, obrovské pieskovisko, skákací hrad a pretekársku dráhu pre odrážadlá Booby Car. Ležadlá v zeleni zase lákajú na oddych a sladké ničnerobenie na burgenlandskom slnku.

Výlet na drezine

Objavujte nádhernú krajinu na cyklistickej drezine!

Výlety na drezine, Sonnenland, Burgenland
Výlety na drezine, Sonnenland, Burgenland

Cyklistické dreziny, ktoré v závislosti od modelu odvezú 4 až 12 osôb, premávajú na starej železničnej trati dlhej celkovo 23 km.

Počas cesty budete prechádzať idylickou krajinou slnečného stredného Burgenlandu: popri viniciach, slnečnicových poliach, tônistých lesoch a romantických dedinkách.

Na svojej ceste môžete objaviť mnohé zaujímavosti: malé hrnčiarske múzeum, moderné múzeum architektúry a výstavu „Prírode na stope“ na malebnom zámku.

Tak isto sa môžete nechať zlákať niektorým z miest popri trase určených na oddych či grilovačku. O plný žalúdok sa postarajú tri stanice, ktoré svojich hostí rozmaznávajú všakovakými dobrotami: od výdatnej desiatej či olovrantu po vyberané jedlá pre fajnšmekrov. Chutné múčniky a krémovú zmrzlinu nájdete v samostatnom pekárstve „Bahnhofsbäckerei“.

Hor sa do panónskej prírody

Pre malých i veľkých objaviteľov

Rodinná prechádzka v prírode okolo Neziderského jazera. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller
Rodinná prechádzka v prírode okolo Neziderského jazera. Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

Objavujte jedinečný Národný park Neziderské jazero – Seewinkel a jeho jedinečnú faunu i flóru na výlete, exkurzii so sprievodcom alebo v rámci návštevy Informačného centra v Illmitzi.

Hrad Lockenhaus

Cesta do stredoveku

Zažite na vlastnej koži históriu impozantného hradu Lockenhaus a spoznajte jeho pôvodných obyvateľov – templárskych rytierov, krutú krvavú grófku i najväčšiu kolóniu netopierov v strednej Európe.

Hrad Lockenhaus a najväčšia kolónia netopierov v južnej Európe.
Hrad Lockenhaus a najväčšia kolónia netopierov v južnej Európe.

Viac info: www.austria.info

Foto: Burgenland Tourismus, Peter Burgstaller

1/1
Zavrieť reklamu