Akupresúrna masážna podložka na chrbát: mediálny boom alebo potrebná pomôcka?

10. októbra 2022

Podľa štatistík až 80 % dospelých zažilo v nejakom bode svojho života bolesti chrbta. Viete si predstaviť, že po svete chodí 577 miliónov ľudí, ktorí ich prežívajú?

Čo je však hrozivejšie, sťažuje sa na ne čoraz viac mladých ľudí.

V akej polohe čítate tento článok? Podľa obrázku vyššie – vľavo alebo vpravo? Ako sa práve cítite? Ak pociťujete tlak, únavu, celkový diskomfort v oblasti krku alebo bolesť krížov, určite ich neignorujte. Ak vám záleží na vašom zdraví a pohodlí vašej rodiny, ako aj na tom, ako sa budete cítiť o 10 rokov, určite by ste už teraz mali urobiť niečo pre zdravie svojho chrbta. To by ste mali urobiť bez ohľadu na váš vek. Pretože práve chrbát je základom celého organizmu.

Akupresúra, reflexológia alebo len podložka s ihlami?

Jedna z metód prinavrátenia zdravia chrbtici je reflexológia alebo akupresúrna masáž. Ide o veľmi silnú formu terapie, ktorá vplýva na celé telo. Jej efektivita je dokazovaná už tisícročia – skúste si spomenúť na známe obrázky starovekých jogínov, ležiacich na posteliach plných klincov. Pranamat ECO je jej modernou verziou – masážou, ktorú si môžete urobiť v pohodlí domova. Dokonca, ide o osobného maséra, u ktorého si nemusíte objednávať termín a cestovať k nemu cez celé mesto.

Ako funguje Pranamat ECO?

Masáž je efektívnym spôsobom, ako sa postarať o zdravie vašej chrbtice. Počas masáže tisíce ihiel vytvárajú tlak na pokožku. Tento efekt napomáha zmierneniu napätia a svalových kŕčov, ktoré sú hlavnou príčinou bolestí krku a krížov.

Existuje šesť spôsobov, ako používať masážnu podložku a vankúš. Môžete si s nimi masírovať: nohy, stehná, oblasť brucha, chrbticu, krk a hlavu. Ale zároveň na nej môžete len tak ležať (15-20 minút), kým si pozriete epizódu svojho obľúbeného seriálu alebo si prečítate správy pred spaním. Efekt pocítite už po prvom použití.

Ako si vybrať správnu akupresúrnu podložku?

Keďže ide o predmet, ktorý budete používať pravidelne, vyberte si ten správny. My sme kompletne skontrolovali a vybrali si Pranamat ECO. Pripravili sme pre vás krátky návod, ako si vybrať akupresúrnu podložku – a podľa 10-bodového systému sme zhodnotili, ako tieto parametre spĺňa Pranamat ECO.

Kvalita | 10. Z akých materiálov je podložka vyrobená – sú jej súčasťou nejaké toxické zložky, lepidlá alebo lacné plasty? Pranamat ECO sa skladá z: kokosových vláken, pohánky, 100 % ľanu, 100 % bavlny a HIPS plastu.

Certifikáty | 10. Má produkt nejaké certifikáty, ktoré potvrdzujú jeho bezpečnosť? Pranamat ECO je jediným produktom, ktorý má certifikát Oeko-Tex a obnovuje ho každý rok – každá niť a zips má túto bezpečnostnú značku.

Produkcia | 10. Kde a ako je produkt vyrobený? Pranamat ECO je vyrobený v EÚ, v Rige v Lotyšsku. Touto cestou pozýva každého záujemcu prísť si pozrieť výrobný závod a sledovať celý proces výroby tohto unikátneho produktu, ktorý spĺňa všetky európske štandardy kvality.

Záruky | 10. Aké záruky poskytuje výrobca? Pranamat ECO záruka kvality, 30-dní na testovanie produktu, a záručnú lehotu 5 rokov. Zákazník je prvoradý.

Používateľské recenzie | 10. Existujú aj reálne recenzie zákazníkov, s fotkami – napríklad na Facebooku? Prečítajte si recenzie na Pranamat ECO na Facebooku.

Odporúčania špecialistami / fyzioterapistami | 10. Čo o podložke hovoria odborníci? To sa dozviete napríklad na Instagrame.

Pomer cena / kvalita | 10. Keď si spočítate všetky plusy vyššie a porovnáte ich s faktom, že viaceré masáže v Bratislave sú drahšie ako Pranamat ECO, nemáte prečo váhať – veď ide o investíciu do vášho zdravia.

Výsledok: 10 z 10.

Ak neviete dohľadať informácie o minimálne jednom z vyššie uvedených bodov v prípade iných podložiek, môžete si z toho sami vyvodiť záver.

Pranamat ECO je darom pre každý chrbát – užitočným, reprezentatívnym a mimoriadne kvalitným. My by sme chceli mať jednu. A čo vy?

Viac informácií o produkte – farbách a cenách sa dozviete na webovej stránke pranamat.cz.

1/1
Zavrieť reklamu