Pistáciový krém pre zdravie aj pre najväčších gurmánov

15. februára 2018
Pistáciový krém Powerlogy. Foto: Powerlogy

Zoznámte sa: prinášame vám ďalšiu potravinovú novinku, ktorá sa nedávno objavila na slovenskom trhu. Výnimočná svojou kvalitou a chuťou a vyrobená z tých najkvalitnejších surovín. Slovenskí „gurmáni“ sa opäť spojili a my vám predstavujeme pistáciový krém.

Bol to nápad týchto ľudí

Na začiatku nápadu pistáciového krému stojí Dušan Plichta. Doladil aj jeho špeciálnu receptúru s výživnými kešu orechmi a so štipkou citrónovej kôry.

Premium Pistacchio krém tak má aj vynikajúce účinky na metabolizmus a je ľahko stráviteľný.


Dušan Plichta už predtým priniesol na trh úspešné produkty, ktoré boli medzinárodne ocenené hviezdou Great Taste Awards, ale sú aj veľmi výživné a prospešné pre organizmus. Patrí sem napríklad bio mandľové maslo zo sicílskych mandlí, zdravá náhrada čokoládovej nátierky Power Nougat alebo veľmi kvalitná káva Power Coffee.

Z televízie možno poznáte šéfkuchára Martina Záhumenského. Pracoval v reštauráciách ocenených Michelinskou hviezdou, dokonca aj v podniku Gordona Ramsayho. A vo Veľkej Británii získal v roku 2015 ocenenie kuchár roka. Dnes žije v Toskánsku a do pistáciového krému vyberal tie najkvalitnejšie talianske ingrediencie. Tie pochádzajú z lokálnych fariem Pappa mia.

Záhumenský a Plichta s ich pistáciovým krémom. Foto: Powerlogy
Záhumenský a Plichta s ich pistáciovým krémom. Foto: Powerlogy

A výroba pistáciového krému prebehla úspešne hlavne vďaka majstrovi čokolatiérovi Karolovi Stýblovi z Lyra Chocolates. Ten vedel, ako ingrediencie zladiť do krému a ako dokonale prepojiť ich chute.

Vďaka tomu tu máme jedinečný pistáciový krém, ktorý bol vyrobený len v limitovanej edícii 3000 kusov z ktorých je už len posledných 400  pritom sa predával iba 10 dní pred vianocami.

Prémiový pistáciový krém

Ak si človek chce niečo kúpiť, zaujíma ho cena. Áno, Premium Pistacchio krém nie je lacný, no keď sme kontaktovali odborníkov, tak sme prekvapujúco zistili, že ceny týchto krémov sa v zahraniči pohybujú až za hranicou 15 eur. Ide totiž o ingrediencie najvyššej kvality a šetrné spracovanie bez kompromisov:

  • pistácie sú jedny z najdrahších orechov a ich kvalitné spracovanie si vyžaduje opatrný prístup
  • všetky suroviny, ktoré pistáciový krém obsahuje, sú v bio kvalite. Takéto suroviny sú aj drahšie.
  • obsahuje toskánsky extra panenský olivový olej, jeden z najjemnejších a chuťovo špecifických olivových olejov z Farmy I Greppi di Silli
  • V Premium Pistacchio kréme tak nájdete jeden z najjemnejších a chuťovo špecifických olivových olejov z Farmy I Greppi di Silli
  • podporuje lokálnych farmárov, ktorí za poctivú prácu potrebujú dostať patričné ohodnotenie
  • do produktu nie sú pridané žiadne ingrediencie pre ušetrenie a zväčšenie objemu, ani žiadne konzervanty a farbivá
Pistáciový krém Powerlogy. Foto: Shutterstock
Pistáciový krém Powerlogy. Foto: Powerlogy

Prečo konzumovať pistácie?

Minerály a minerály… Kto ich dnes nepotrebuje? Na ich príjem by mali dbať všetci, a možno ešte viac športovci a starší ľudia.

Pistácie si zaslúžia pozornosť vďaka obsahu železa a medi. Svoje telo veľmi dobre odmeníte, ak si pistáciové oriešky alebo krém pridáte do šalátu alebo k zelenine. Tak z nich vaše telo dokáže vstrebať železa čo najviac.

Pre kosti, zuby a srdce je dôležitý vápnik a horčík, ktorý pistácie obsahujú.

Cholesterol pomáhajú pistácie znižovať rovno dvomi látkami: nenasýtenými tukmi, ktoré obsahujú, a fytosterolmi, ktoré znižujú tzv. „zlý“ cholesterol.

Pistácie dokonca môžu pomáhať znižovať riziko rozvoja niektorých druhov rakoviny.

Príjemný gurmánsky zážitok!

Posledná dôležitá vec, nezabudnite si užiť každú lyžičku pistáciového krému. Veríme, že to pre vás bude špeciálny gurmánsky zážitok!

1/1
Zavrieť reklamu