Lyžiarske stredisko Snowland Valčianska Dolina

Lyžovačka. Foto: Shutterstock

Športovo-rekreačné stredisko nachádzajúce sa na úpätí pohoria Malá Fatra vo Valčianskej doline. Od mesta Martin je vzdialené 12,5 km.

Snowland

Architektonicky moderne poňaté lyžiarske stredisko bolo budované ako prímestské stredisko. Bezplatné parkovacie plochy sú pripravené pre 500 osobných vozidiel a 10 autobusov.

Viac informácií: www.snowland.sk

Stredisko

Priaznivo položený severovýchodný svah vytvára dobré podmienky pre lyžovanie a snowboardovanie od decembra až do marca. Upravované a technickým snehom zasnežované lyžiarske svahy sú položené v nadmorskej výške 510 až 830 m, na ktorých je 6 zjazdoviek s celkovou dĺžkou 4700 m a obtiažnosťou od ľahkých cez turistické a mierne.

Služby a aktivity

Stredisko SNOWLAND je zamerané na rodinné lyžovanie s vysokou úrovňou doplnkových služieb. K dispozícii návštevníkov je štýlová reštaurácia HUMNO, rýchle občerstvenie Fastfood, bufety, SKI-servis, lyžiarska a snowboardová škola, turisticko-informačná kancelária, požičovňa, úschovňa a predajňa športových potrieb. Obľubu korčuliarov si získalo prírodné klzisko.

Umelé osvetlenie umožňuje vychutnávať lyžovanie či snowboardovanie aj vo večerných hodinách. Na svoje si prídu aj priaznivci bežeckého lyžovania v okolí lyžiarskeho areálu, kde sa nachádzajú bežecké trate v celkovej dĺžke 12 km.

Vleky

Snowland návštevníkom ponúka novú modernú 4-sedačkovú s dĺžkou 1320m, prevýšením 330m a prepravnou kapacitou 2000 osôb za hodinu a 5 lyžiarskych vlekov s celkovou kapacitou 5200 osôb za hodinu. Pre najmenších a začínajúcich lyžiarov je pripravený minivlek s lyžiarskou alebo snowboardovou školou.

Zjazdové trate

V lyžiarskom stredisku Snowland máte k dispozícii jednu červenú turistickú trať v dĺžke 720m, dve modré turistické trate spolu 1600m dlhé. Dve modré trate s charakterom výukové merajú jedna 400 a druhá 300 metrov. Najdlhšia je 1640 metrová preteková trať s označením náročnosti – červená.

Ubytovanie

Penzión pod Pivnicou sa nachádza priamo v lyžiarskom stredisku Snowland pri nástupnej stanici na sedačkovú lanovku. Vybavenie apartmánových bytov v penzióne nesklame ani náročného klienta. Hostia nájdu ubytovanie v priestranných štúdiách pre 2-4 osoby alebo v apartmánoch.

Viac info: www.penzionpodpivnicou.sk

Hostel u Yetiho je tiež ubytovanie priamo v lyžiarskom stredisku Snowland pri nástupnej stanici na sedačkovú lanovku. Turistická ubytovňa ponúka spoločenskú miestnosť s TV, komplet kuchynským kútom, chladničkou, ubytovanie v 2-lôžkových izbách a 4-lôžkových apartmánoch. Sociálne zariadenia sú spoločné.

Viac info: www.penzionpodpivnicou.sk/hostel

Tip redakcie:

Doprajte si oddych a relax v Turčianskych Tepliciach

Spa & aquapark

Areál leží na okraji krásneho kúpeľného parku, v centre mesta Turčianske Teplice. Každý, kto túži po oddychu v ktoromkoľvek ročnom období má v SPA&AQUAPARK-u veľa možností na relax a zábavu.

Viac info: www.aquapark.therme.sk

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu