Túlavé topánky z recyklovaných materiálov

24. júna 2022

Americký výrobca ikonických sandálov a ľahkej športovej obuvi chráni prírodné zázraky pre budúce generácie objaviteľov.

Značka Teva sa môže pochváliť tým, že už dva roky používa na výrobu remienkov len polyesterové vlákna, ktoré pochádzajú z recyklovaných plastov. Vďaka tejto inovácii sa plasty nedostávajú na skládky a do vodných tokov, vyvažuje sa používanie novej ropy, vypúšťa sa menej skleníkových plynov a šetrí voda a energia použitá pri výrobe polyesteru.

Predstavte si 40 miliónov PET fliaš, ktoré miesto vyvezenia na skládku našli oveľa lepšie využitie. Odpad, ktorý planétu znečisťuje, sa premenil na niečo, čo vám ju teraz pomôže objaviť – moderné sandále v gladiátorskom štýle so zmyslom pre dobrodružstvo. Sú pripravené na vodu i celodenné chodenie, jednoducho sa obúvajú i vyzúvajú. 

Odpad, ktorý planétu znečisťuje, sa premenil na niečo, čo vám ju teraz pomôže objaviť. Foto: Teva.

Priateľsky k prírode 

Teva sa snaží hľadať udržateľné alternatívy pre kľúčové materiály a znižovať vlastnú ekologickú stopu tak, aby aj nasledujúce generácie mali vôbec nejakú možnosť skúmať vonkajší svet okolo seba. Pri výrobe topánok sa neobmedzuje len na využívanie recyklátov, ale v posledných rokoch podstatne znížila aj celkový objem obalov. A vďaka zlepšeniu baliacich techník a komunikácie s dodávateľmi i spotrebu vody.  

Staré za nové 

V sandáloch Teva si môžete byť istí, že žiadne kožené komponenty nepochádzajú zo zvierat zabitých výlučne pre obuvnícky priemysel. Výrobca topánok s legendárnymi koreňmi v útrobách Grand Canyonu začal v Spojených štátoch ponúkať zákazníkom možnosť poslať svoje opotrebované sandále zdarma poštou na adresu firmy, kde ich premenia na úplne nový pár! 

Značka Teva už dva roky používa na výrobu remienkov len polyesterové vlákna, ktoré pochádzajú z recyklovaných plastov. Foto: Teva

Text: RELAX
Foto: Teva

1/1
Zavrieť reklamu