Recepty na ploché brucho

Najesť sa dosýta a nemať brucho ako balón je s naším denným menu hračka.
Raňajky: Praženicová tortila
- 2 vajcia
- 2 PL nadrobno nasekanej červenej cibule, kukurice, petržlenovej vňatky
- 2 menšie celozrnné tortily
- 10 dkg nastrúhanej mozzarelly
- čili podľa chuti
V hrnčeku rozmiešame vajcia so syrom a nalejeme na opraženú cibuľku s kukuricou a vňatkou. Po 3 minútach naplníme zmesou placky.

Snack
Kokteil zo sójového mlieka a banánu so štipkou vanilkového prášku.

Obed: Rukolový šalát
- 100 g bioklobásky
- 1/2 hrnčeka varenej šošovice
- 1 hrnček nadrobno nasekaného jablka, stonkového zeleru a fenikla
- 2 hrnčeky rukoly
- 1 PL olivového oleja a vínneho octu
- 1/2 PL dijonskej horčice
Rukolu zmiešame so šošovicou a s nasekanými kúskami jablka, zeleru a fenikla. Olej premiešame s octom a horčicou, dochutíme soľou a korením. Podávame s klobáskou ugrilovanou na panvici.

Snack
Sorbet z lesného ovocia spravíme za minútku rozmixovaním mrazeného ovocia s kúskami čerstvých jahôd.

Večera: Bravčový kúsok so strukmi
- 200 g bio bravčového podľa chuti
- 1 hrnček zelených strukov na pare
- balzamový dresing
- nasekaný koriander
Mäsový steak osolíme, posypeme čiernym korením, dáme do sklenej misy pokvapkanej olejom a upečieme v rúre. Podávajme na tanieri pofŕkanom balzamovým dresingom so strukmi posypanými nasekanou koriandrovou vňaťou.
Snack
Do mixéra hodíme pol hrnčeka fety, pol hrnčeka sušených paradajok, pol hrnčeka grilovanej červenej papriky, olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. K dipu podávame surovú mrkvu alebo brokolicu.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock