Vegánska šošovicová polievka s rastlinným mliekom

4. novembra 2020
Šošovicová polievka. Foto: Shutterstock

Pripravte si tradičnú smotanovú šošovicovú polievku, tentokrát však s kokosovým mliekom.

Suroviny:

  • 200 g šošovice
  • 150 ml hustého kokosového mlieka/smotany
  • 3 zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 3 ks bobkového listu
  • pár guľôčok čierneho a nového korenia
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 2 PL špaldovej múky
  • 1 ČL červenej papriky
  • umeocot alebo citrón
  • trocha trstinového cukru a soľ

Postup:

  1. Šošovicu namočíme aspoň na 2 hodiny. Potom vodu zlejeme a dáme čistú.
  2. Šošovicu dáme variť s bobkovým listom, novým a čiernym korením, so zemiakmi, mrkvou, petržlenom a nadrobno nakrájanou cibuľkou.
  3. Varíme domäkka asi 20 minút. Potom polievku osolíme.
  4. Pripravíme si zápražku: na olivovom oleji usmažíme pretlačený cesnak, pridáme múku, červenú papriku a 150 ml kokosového mlieka so 150 ml vody.
  5. Zápražku zmiešame s polievkou, dochutíme troškou cukru a necháme prevrieť.
  6. Pri podávaní si do polievky pridáme pár kvapiek umeoctu alebo citrónovej šťavy.

Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu