Recepty na ploché brucho

5. júla 2017
Recepty na ploché brucho. Foto: Shutterstock

Najesť sa dosýta a nemať brucho ako balón je s naším denným menu hračka.

Raňajky: Praženicová tortila

  • 2 vajcia
  • 2 PL nadrobno nasekanej červenej cibule, kukurice, petržlenovej vňatky
  • 2 menšie celozrnné tortily
  • 10 dkg nastrúhanej mozzarelly
  • čili podľa chuti

V hrnčeku rozmiešame vajcia so syrom a nalejeme na opraženú cibuľku s kukuricou a vňatkou. Po 3 minútach naplníme zmesou placky.

Na raňajky si môžete dať napríklad celozrnnú tortillu. Foto: Shutterstock
Na raňajky si môžete dať napríklad celozrnnú tortillu. Foto: Shutterstock

Snack

Kokteil zo sójového mlieka a banánu so štipkou vanilkového prášku.

Kokteil zo sójového mlieka s banánom a vanilkou. Foto: Shutterstock
Kokteil zo sójového mlieka s banánom a vanilkou. Foto: Shutterstock

Obed: Rukolový šalát

  • 100 g bioklobásky
  • 1/2 hrnčeka varenej šošovice
  • 1 hrnček nadrobno nasekaného jablka, stonkového zeleru a fenikla
  • 2 hrnčeky rukoly
  • 1 PL olivového oleja a vínneho octu
  • 1/2 PL dijonskej horčice

Rukolu zmiešame so šošovicou a s nasekanými kúskami jablka, zeleru a fenikla. Olej premiešame s octom a horčicou, dochutíme soľou a korením. Podávame s klobáskou ugrilovanou na panvici.

Aj takýto rukolový šalát môže byť dobrým obedom. Foto: Shutterstock
Aj takýto rukolový šalát môže byť dobrým obedom. Foto: Shutterstock

Snack

Sorbet z lesného ovocia spravíme za minútku rozmixovaním mrazeného ovocia s kúskami čerstvých jahôd.

Sorbet z lesného ovocia. Foto: Shutterstock
Sorbet z lesného ovocia. Foto: Shutterstock

Večera: Bravčový kúsok so strukmi

  • 200  g bio bravčového podľa chuti
  • 1  hrnček zelených strukov na pare
  • balzamový dresing
  • nasekaný koriander

Mäsový steak osolíme, posypeme čiernym korením, dáme do sklenej misy pokvapkanej olejom a upečieme v rúre. Podávajme na tanieri pofŕkanom balzamovým dresingom so strukmi posypanými nasekanou koriandrovou vňaťou.

Snack

Do mixéra hodíme pol hrnčeka fety, pol hrnčeka sušených paradajok, pol hrnčeka grilovanej červenej papriky, olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. K dipu podávame surovú mrkvu alebo brokolicu.

Dip z paradajok a fety k surovej zelenine. Foto: Shutterstock
Dip z paradajok a fety k surovej zelenine. Foto: Shutterstock

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu