Trvanlivosť a bezpečnosť potravín

25. septembra 2017
Trvanlivosť a bezpečnosť potravín. Foto: Shutterstock

Aj vy patríte k tým, čo zásadne nekonzumujú, ba dokonca vyhadzujú potraviny už deň po dátume vyznačenom na obale? Vášmu telu jedenie takýchto potravín neublíži, treba ich však rozlišovať.

Na rozdiel od potravín s dátumom spotreby, je veľa potravín s dátumom minimálnej trvanlivosti, ktorých konzumácia je bezpečná, aj keď tento dátum už uplynul. Preto je dobré tieto pojmy rozlišovať a zbytočne neplytvať tým, že všetky potraviny vyhadzujeme hneď v prvý deň po uplynutí dátumu vyznačenom na obale.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Najnovšie vydania

RELAX 7/2024

Objednať

RELAX 7/2024

Objednať
Relax na Facebooku
Zavrieť reklamu