Rybacie fašírky s uhorkovo-smotanovým šalátom

22. júna 2017
Rybacie fašírky. Foto: Shutterstock

Pripravte si výborné rybacie fašírky z tresky s uhorkovo-smotanovým šalátom.

Suroviny:

Fašírky:

  • 900 g aljašskej tresky
  • 1 vajce
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1/2 hrnčeka strúhanky
  • 1 nadrobno nasekaná šalotka
  • 2 PL nasekaného kôpru
  • mletá červená paprika
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Príloha

  • 1 šalátová uhorka
  • 2 PL nasekaného kôpru
  • šťava zo štvrtiny chemicky neošetreného citróna
  • strúčik cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • kyslá smotana

Postup

  1. Filety z tresky nakrájame na veľmi malé kúsky. V mise ich zmiešame s nasekanou šalotkou, kôprom, vajcom, horčicou a so strúhankou. Dochutíme soľou, korením a paprikou.
  2. Zo zmesi vyformujeme fašírky, ktoré upečieme na panvici pofŕkanej olivovým olejom.
  3. Uhorku nasekáme na drobné kúsky, zmiešame s kôprom, citrónovou šťavou a olejom. Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
  4. Podávame so smotanou, do ktorej pretlačíme strúčik cesnaku, a zmiešame ju s kôprom a troškou soli.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu