Pečená talianska zelenina z jedného pekáča
Lahodná pečená zelenina z jedného pekáča: baklažán, cuketa, paprika a paradjky s mozzarellou.
Suroviny:
- 2 menšie baklažány
- 2 menšie cukety
- 2 červené mäsité papriky
- 2 paradajky
- 200 ml domáceho paradajkového
- pyré
- 200 g mozzarella
- čerstvá bazalka
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
Postup:
- Baklažán, cuketu, papriku a paradajky nakrájame na centimeter hrubé kolieska. Baklažán aj cuketu posolíme a opečieme na oleji na panvici z oboch strán dohneda.
- Dno zapekacej misy pofŕkame olivovým olejom. Na dno poukladáme kolieska paradajok, posypeme potrhanou mozzarellou a zalejeme paradajkovým pyré. Navrch striedavo naukladáme plátky baklažánu, cukety a papriky, posolíme a posypeme čiernym korením.
- Pečieme na 175 °C približne 15 – 20 minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou, prípadne oreganom, a podávame s chrumkavým talianskym chlebom alebo ako prílohu k mäsu.
Môže vás zaujímať:5 vecí, ktoré nezabudnite mať zbalené pri zimnej cyklistike
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1