Ľahký figový tanier

13. apríla 2017
Ľahký figový tanier. Foto: Shutterstock

Recept na ľahký gurmánsky figový šalát s kozím syrom, rukolou a kvalitnou parmskou šunkou. V malom množstve môžeme servírovať aj na kúsku toastového celozrnného chleba.

Suroviny:

  • 1 čerstvá figa
  • 3 plátky parmskej šunky
  • 50 g rukoly
  • 125 g čerstvého kozieho syra
  • 2 PL olivového oleja
  • ¾ PL červeného vínneho octu
  • ¾ PL medu
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Príprava:

  1. Olivový olej dobre rozmiešame s medom a octom. Dochutíme štipkou soli a čerstvo namletým čiernym korením.
  2. Na spodok servírovacej misky rozložíme rukolu, ktorú polejeme pripravenou zálievkou.
  3. Figy nakrájame na mesiačiky, kozí syr na tenké plátky a spolu s parmskou šunkou rozložíme na pripravenú rukolu.

Čas prípravy: 15 minút
Porcie: množstvo surovín zodpovedá porcii na obrázku.
V malom množstve môžeme servírovať aj na kúsku toastového celozrnného chleba.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Vaše reakcie
Zavrieť reklamu