Ľahký figový tanier

Recept na ľahký gurmánsky figový šalát s kozím syrom, rukolou a kvalitnou parmskou šunkou. V malom množstve môžeme servírovať aj na kúsku toastového celozrnného chleba.
Suroviny:
- 1 čerstvá figa
- 3 plátky parmskej šunky
- 50 g rukoly
- 125 g čerstvého kozieho syra
- 2 PL olivového oleja
- ¾ PL červeného vínneho octu
- ¾ PL medu
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Príprava:
- Olivový olej dobre rozmiešame s medom a octom. Dochutíme štipkou soli a čerstvo namletým čiernym korením.
- Na spodok servírovacej misky rozložíme rukolu, ktorú polejeme pripravenou zálievkou.
- Figy nakrájame na mesiačiky, kozí syr na tenké plátky a spolu s parmskou šunkou rozložíme na pripravenú rukolu.
Čas prípravy: 15 minút
Porcie: množstvo surovín zodpovedá porcii na obrázku.
V malom množstve môžeme servírovať aj na kúsku toastového celozrnného chleba.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1
Vaše reakcie