Cestoviny s kuracím mäsom a citrónom 

8. septembra 2024
cestoviny s kuracím mäsom

Rýchly a chutný recept na skvelé cestoviny. Je plný bielkovín a vďaka jednej surovine si získa vaše srdce.

Čas prípravy: 5 min. 
Čas varenia: 20 min. 
Hotovo za: 30 min. 

Suroviny (pre 4 osoby): 

Postup: 

  1. Linguine alebo tenké špagety uvaríme al dente v osolenej vode. Jednu šálku vody z varenia cestovín si uchováme na neskôr. 
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme kuracie prsia do zlata (z každej strany asi 10 minút). Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a nakrájame na kúsky. Udržiavame teplé. 
  3. Do tej istej panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pretlačený cesnak a čili vločky. Chvíľku spolu orestujeme, potom zalejeme šťavou z citróna a premiešame. 
  4. Pridáme kuracie kúsky, vodu s cestovín a nakoniec cestoviny. 
  5. Premiešame, ak treba, dolejeme ešte vodu z cestovín, aby neboli cestoviny suché, ale krémové. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.  

Náš tip: Citrónovú šťavu pridávajte postupne a skúšajte chuť mäsa, aby nebolo príliš kyslé. 

Dobrú chuť!


Text a foto: BILLA

1/1
Zavrieť reklamu