Steak z hovädzej sviečkovice s omáčkou z červeného vína s čokoládou 

6. októbra 2024
Steak z hovädzej sviečkovice s omáčkou z červeného vína s čokoládou

Tento recept je ideálnou voľbou na špeciálnu príležitosť. Zaručene ním očaríte svojich hostí alebo partnera.

Čas prípravy: 15 min. 
Čas varenia: 30 min. 
Hotovo za: 45 min. 

Suroviny (jedna porcia):

  • steak z hovädzej sviečkovice  
  • polovica červenej cibule, prípadne šalotky 
  • 200 ml červeného vína 
  • 100 ml nesoleného hovädzieho vývaru 
  • bobkový list a pár vetvičiek tymianu 
  • strúčik cesnaku 
  • kocka horkej čokolády 
  • čerstvo mleté čierne korenie a soľ 
  • trocha masla 
  • trocha olivového oleja  

Postup: 

  1. Na masle speňte cibuľu, pridajte bobkový list, tymian, strúčik cesnaku. Podlejte polovicou vína a zredukujte na polovicu. Prilejte zvyšok vína a rovnako zredukujte. 
  2. Pridajte nesolený hovädzí vývar. Osoľte a okoreňte. Omáčku prepasírujte, pridajte čokoládu. Určite to s ňou nepreháňajte, malá kocka bude stačiť. Na záver zjemnite maslom. 
  3. Steak z hovädzej sviečkovice osoľte a okoreňte a ugrilujte z oboch strán podľa vašich preferencií. Nezabudnite steak po grilovaní nechať trochu oddýchnuť, aspoň 5 min. Podávajte s omáčkou a prílohou podľa vášho výberu. 

Náš tip: Takzvaný filet mignon alebo steak z hovädzej sviečkovice je najkvalitnejším kusom hovädzieho mäsa. Ako príloha sa k nemu hodí pečený zemiak a zelená fazuľka pripravená na masle.  

Dobrú chuť!


Text a foto: BILLA

1/1
Zavrieť reklamu