Cestoviny so zelenou špargľou a kuracím mäsom
Vychutnajte si krehkú sviežu chuť zelenej špargle v cestovinách s jogurtom a kuracím mäsom.
Suroviny:
- 300 g kuracieho mäsa v biokvalite
- 100 g zelenej špargle
- 400 g cestovín
- listy čerstvej bazalky
- 1 PL nasekaného rozmarínu
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL nadrobno nastrúhaného parmezánu
- 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 1 PL masla
- sladká mletá paprika
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Do jogurtu vmiešame nasekaný rozmarín, petržlen, parmezán, posolíme a necháme odstáť 10 minút v izbovej teplote.
- Na panvici opražíme na masle kúsky kuracieho mäsa, ktoré posolíme, pokoreníme a poprášime sladkou mletou paprikou.
- Kúsky zelenej špargle vhodíme na 2 – 3 minúty do osolenej vriacej vody, aby zmäkli.
- Uvarené cestoviny zmiešame s jogurtovou omáčkou, pridáme špargľu a kuracie kúsky. Ozdobíme lístkami bazalky a podávame.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1