Ako sa obliecť na jazdu v sezóne jeseň/zima 2019?

20. septembra 2019
Cyklooblečenie. Foto: www.castelli-cycling.com

Letná cyklistická sezóna je za nami a teplejšie počasie môžeme očakávať na pár dní počas babieho leta. Jeseň mnohých prekvapila nižšími teplotami, najmä počas rán a večerov. My bikeri musíme pomaly meniť svoje cyklistické oblečenie.

Aké vlastnosti by malo mať oblečenie, po ktorom v tomto období siahame?

Základom je prvá vrstva funkčného oblečenia, ktorá odvádza vlhkosť a termoreguluje. Najčastejšie je funkčné oblečenie z polyesteru a polypropylénu, veľkej obľube sa však teší aj jediný prírodný materiál – merino vlna.  Vrchná vrstva zas musí byť nepremokavá a vodeodolná.

Dôležitým aspektom je aj správny strih – taký, ktorý telo obopína. Neveje vedľa vás, nevytvára priestor na odpor vzduchu a zníženie rýchlosti a nehrozia ani nehody ako zamotanie sa do kolesa či zachytenie o konáre.

Dôležitý je správny strih cyklooblečenia. Foto: www.castelli-cycling.com
Dôležitý je správny strih cyklooblečenia. Foto: www.castelli-cycling.com

Aby ste si jazdy v najbližšom období užili čo najviac, pripravili sme pre vás výber oblečenia z novej kolekcie Castelli.

1. Funkčný nátelník

Pánsky nátelník Prosecco odvádza pot od pokožky. Jeho pridanou hodnotou je možnosť využitia pri rôznych teplotných podmienkach – môžete si ho dať pod dres aj pod zimnú bundu. Poskytne stredný teplotný komfort.

Pánsky nátelník Prosecco. Foto: skprofibike.sk
Pánsky nátelník Prosecco. Foto: skprofibike.sk

2. Prvotriedne cyklistické nohavice

Nové pánske zimné nohavice s trakmi sú ideálne do suchých aj mokrých podmienok. Pred chladom vás ochráni kombinácia prvotriednych materiálov.

Nohavice hrejú zozadu. Foto: www.castelli-cycling.com
Nohavice hrejú zozadu. Foto: www.castelli-cycling.com

Predný diel je tvorený AirFlex Thermo – vetruodolný materiál s hrubým vnútorným flísom, ktorý je elastický. Zozadu vás ochráni unikátny Nano Flex Xtry Dry. Ide o najhrubší a najteplejší materiál Castelli, ktorý je vodoodpudivý a zároveň výborne hreje.

3. Termálny dres

Ľahký, maximálne teplý dres Fondo zo 100 % polyesterového flísu udrží bikera v teple a suchu. Veľký dôraz sa pri jeho navrhovaní kládol aj na detaily – dôkazom sú prepracované priestranné zadné vrecká a vysoký golier vybavený garážou, aby sa zips nedrel o krk.

Zimný pánsky dres. Foto: skprofibike.sk
Zimný pánsky dres. Foto: skprofibike.sk

4. Profesionálmi milovaná vesta

V prípade chladnejších podmienok je ideálne kombinovať dres s vestou Perfetto, ktorá patrí medzi najžiadanejšie kúsky profesionálnych jazdcov. Nový materiál GORE-TEX INFINIUM zaručuje ešte ľahšiu, vodeodolnejšiu, vzdušnejšiu a elastickejšiu verziu. Perfektnosť veste dodávajú zadné vrecká s priehradkou na pumpičku.

5. Bunda inšpirovaná skialpinistickým oblečením

Ľahké oblečenie, ktoré izoluje, je priedušné a chráni pred chladom. To sú potreby závodných skialpinistov, ktoré nájdete v bunde Elemento Lite. Jej konštrukcia vychádza zo zimnej bundy – medzi 2 tkané vrstvy je vložená vatová izolácia z polypropylénu.

Ľahké oblečenie, ktoré izoluje. Foto: www.castelli-cycling.com
Ľahké oblečenie, ktoré izoluje. Foto: www.castelli-cycling.com

Na rozdiel od lyžiarskych búnd však nie je kompletne vetru odolná, aby sa zabezpečilo efektívne odparovanie potu.  Veľkým plusom je a jej priliehavý závodný strih.


Pripravte sa na cyklistickú sezónu jeseň/zima 2019 a nepodceňujte to, čo máte na sebe. Ak vám je zima, pokojne siahnite už teraz po rukaviciach. Vrstvite oblečenie tak, aby ste sa cítili príjemne a vedeli si užiť svoju jazdu.

Foto: www.castelli-cycling.com, skprofibike.sk

1/1
Zavrieť reklamu