10 sviežich fitnestipov na každý deň – časť 1

22. novembra 2022

Trénovať nemusíte len vo fitnescentre. Do formy sa dostanete aj zmenou každodenných rituálov. Tieto tipy a cviky vás môžu sprevádzať počas celého dňa.

1. Pohár vody s himalájskou soľou a limetkou na raňajky

Jeden pohár vody so štvrtinkou čajovej lyžičky himalájskej soli a s polievkovou lyžicou limetkovej šťavy je starý osvedčený recept pre športovcov. Cieľom tohto kokteilu je rehydratácia tela hneď po prebudení, získanie acidobázickej rovnováhy a podpora funkcie nadobličiek. Výsledok? Ráno budete mať oveľa viac energie.

2. Začnite každé ráno 100 drepmi

Hneď po zobudení urobte 100 drepov s vlastnou váhou. Cieľom je zvýšiť srdcovú frekvenciu a tým naštartovať látkovú výmenu. Zdá sa vám to veľa? 100 drepov je naozaj dosť, ale môžete sa k nim dopracovať postupne, pridávaním deň po dni. Dobrá rada pre mužov: vedeli ste, že medzi 6. a 8. hodinou ráno máte v tele vysokú hladinu testosterónu? Je to najlepší čas na tréning.

3. Vyčistite si zuby na jednej nohe

Deti majú prirodzenú potrebu neustále sa hýbať, vďaka čomu majú dobrú rovnováhu. Nám dospelým chvíľu trvá, kým túto schopnosť opäť získame. Pri trénovaní rovnováhy sa svaly stávajú nielen silnejšie, ale pracujú efektívnejšie, čo oceníte predovšetkým v starobe, pretože vás ochránia pred pádom a pomôžu vám zachovať si želanú kvalitu života.

4. Silový tréning, ale správne

Vedeli ste, že ak budete trénovať doma s vlastnou váhou, môže to mať rovnaký efekt, ako keby ste chodili do posilňovne? Ak cvičíte bez závažia, môžete ísť až na hranicu svojich možností a cvik opakovať dovtedy, kým budete cítiť, že už skutočne nemôžete. Nezabúdajte na pravidlo, podľa ktorého musí mať každý cvik minimálne 20 opakovaní.

Vedeli ste, že ak budete trénovať doma s vlastnou váhou, môže to mať rovnaký efekt, ako keby ste chodili do posilňovne? Foto: Shutterstock.

5. Jeden týždeň bez kávy

Niektorí sa skutočne prebúdzajú až po rannej šálke kávy. Ale pozor, telo si na látky, ako je kofeín, časom zvykne. Ak sa čierneho moku na chvíľu zrieknete, bude to rovnaké, ako keby ste stlačili tlačidlo „reset“. Pripravte si kávu po týždennej pauze a uvidíte, že sa opäť dostaví požadovaný efekt.

Na ďalšej stránke sa dočítate o ďalších piatich fitnestipoch.

1/2
Zavrieť reklamu