4 tipy pre rozžiarený jesenný domov

14. októbra 2024
jesenný interiér Mobelix

Ako sa dni skracujú, v interiéroch je viac než inokedy vítané kvalitné osvetlenie. Spríjemnite si chvíle počas tmavých večerov atraktívnymi svietidlami, ktoré dokonale zapadnú do vášho štýlu bývania.

Zariaďujete nový domov, alebo len plánujete obmeniť, prípadne doplniť existujúce osvetlenie vo svojom byte či dome? Z nasledujúcich tipov si určite vyberiete, či už fandíte škandinávskemu dizajnu, minimalizmu alebo uvoľnenému boho štýlu, a budete zaručene trendy!

Závesné svietidlá v prírodnom dekore

Iste ste zaregistrovali veľkú obľubu boho štýlu v slovenských domácnostiach – popularitu si získali predovšetkým doplnky, ako sú textílie, pletené koše alebo práve tienidlá z prírodných materiálov. Prím hrá ratan, bambus, ale aj papier alebo morská tráva. Tieto detaily nielenže pozdvihnú boho bývanie, ale tiež oživia seversky či minimalisticky ladené interiéry.

jesenný interiér Mobelix

Rafinovanosť skla a kovu

Pre minimalizmus sú typické predovšetkým svetlá zo skla a kovu, ale nič nebráni ich zaujímavej a útulnej kombinácii s prírodnými kúskami – môžete napríklad závesnú lampu z ratanu doplniť kovovým stojacím svietidlom. Trendom aktuálne kraľuje čierny kov a sklo v tmavom dymovom prevedení. Prvé pôsobí nadčasovo a decentne, druhé zase dodáva interiéru štipku luxusu.

jesenný interiér Mobelix

Prívetivé lampy z textilu

V súčasnosti je v interiéroch hitom organický dizajn, ktorý preferuje oblé tvary a mäkkosť. Tento trend dokonale odráža bývanie v štýle ,,cocooning”. Čo je preňho typické? Okrúhle a oválne formáty, prípadne asymetrické krivky a množstvo pohodlného čalúnenia.

jesenný interiér Mobelix

Tento štýl skvele podčiarknu oblé stolné lampy potiahnuté látkou, ktoré sú ako stvorené do spálne či obývačky. Samozrejmosťou je zemitá paleta odtieňov a monochromatické ladenie – tón v tóne.

Dekoračné osvetlenie pre pohodu

V jesennom a zimnom období je umelé osvetlenie obzvlášť dôležité a žiadané, preto tu ešte viac vstupuje do hry dekoračné osvetlenie. Vneste do svojho domova nežnú žiaru a intímnu náladu pomocou individuálne namiešaného kokteilu lampášov, sviečok, obyčajných aj LED, svetelných reťazí i najrôznejších LED dekorácií.

jesenný interiér Mobelix

Pripravíte tak svoj domov nielen na nadchádzajúce tmavé mesiace, ale už aj na dobu adventu a Vianoc, ktorá sa nezadržateľne blíži. Inšpirujte sa pri tom napríklad niektorým z tohtoročných jesenných trendov, ako je hrejivý Golden Autumn alebo romantický Moody Winter.


Text a foto: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu