Jeden deň s… Ivetou Malachovskou

Iveta Malachovská. Foto: Archív Ivety Malachovskej

Myslím si, že každý deň je pre mňa pestrý a zaujímavý. Niekedy až príliš plný, ale snažím sa, aby som ho len tak nepremárnila. Veď je to vzácny dar.

Iveta: Môj deň sa začína približne okolo 7.00 h, kedy vstávam už aj bez budíka lebo vonku je krásne a radosť vyliezť z postele. Takéto vstávanie si užívam, lebo za čias keď chodila naša dcérka na strednú školu, sme vstávali skôr. Pravdou však je aj to, že vďaka vtedajšiemu režimu som bola denne vo fitnescentre, čo sa mi teraz až tak nedarí. Som rada, ak sa tam dostanem aspoň dva či trikrát do týždňa.

Raňajky 7.30 – 8.00

Raňajkujem ovsené vločky zaliate horúcou vodou s lyžicou medu alebo bielkovú omeletu so zeleninou, niekedy jogurt s vločkami – striedam to podľa rannej chuti.  K tomu, samozrejme kávu. Milujem kávu – malú bez všetkého: bez mlieka, bez cukru, ako ja hovorím, len s kávou.

Práca 9.00 – 14.00

Dobre najedená a naštartovaná sa idem venovať svojim povinnostiam. Buď idem do televízie, alebo si vybavujem stretnutia, písanie scenárov či školu. Pôsobím ako pedagóg na masmediálnej fakulte a učím študentov predmet marketing a komunikácia. No jednoducho kolotoč, ako sa patrí. Neviem odhadnúť, koľko mi čo zaberie času, keďže tie aktivity sú veľmi individuálne. Ak však vysielam Dámsky klub,  odchádzam z domu  okolo 9.00 h. Čaká ma maskérka, kostymérňa, štúdio. Vždy pred reláciou vyrábame upútavku na druhý deň. Potom nasleduje vysielanie, ktoré sa končí okolo 13.45. Osemdesiat minút naživo je riadny zaberák. Po odvysielaní v pondelok zostávame ešte pripraviť a nastaviť témy na ďalší týždeň, ktorý nás čaká.

Desiata 11.00 – 11.10

Okolo jedenástej sa snažím dať si čerstvú grapefruitovú šťavu. Ak je to v týždni, kedy vysielam Dámsky klub v RTVS, nosím si šťavu nachystanú z domu.

Aj v tomto prípade platí, že obed závisí od toho, či práve vysielam, alebo mám iné aktivity. Čo sa týka môjho jedálnička, je dosť rozmanitý – napríklad cestoviny so všetkým dobrým na svete, zelenina, cukina, paradajky, šunka, kuracie, morčacie či hovädzie mäsko s ryžou a šalátom alebo cestovinami. Jednoducho dobrotky, ktoré si opäť väčšinou večer predtým uvarím a nosím so  sebou.

Nákupy 15.00 – 16.00

Po odchode zo Slovenskej televízie sa väčšinou vyberiem do obchodu. Kúpim čerstvé celozrnné pečivo (manžel si ho obľúbil), drobnosti do domácnosti a hybaj niečo kuchtiť.

Olovrant 16.00 – 16.30

Naučila som sa jesť 5x denne, a tak je jasné, že si dávam aj olovrant, zvyčajne okolo šestnástej. Buď jahody s jogurtom alebo celozrnný rožok s niečím ako ochutený cottage syr a paradajky.

Večera a večerné aktivity 17.30 – 00.00

Ak sa mi nepodarí zacvičiť si ráno, pokojne cvičím podvečer či večer, alebo sa vyberieme s manželom na prechádzku na Kamzík – je to pre mňa veľmi dôležité,  dobíjam si tak energiu. Čo sa týka večere, ak mám byť úprimná, nie vždy sa mi darí ju dodržať. Pozostáva z mäsa so šalátom, ale občas, ako som naznačila zhreším, a rada. Po predstavení môjho manžela či návštevy iných podujatí prídeme pekne domov, otvoríme si fľašku dobrého vína, nakrájame tie najnezdravšie, ale najchutnejšie syry sveta, olivy a rozprávame sa ešte dlho po polnoci. Keď nie som práve na nejakom podujatí, sadám si k počítaču a vybavujem každodennú poštu. Potom ešte 40 minút sedím na bicykli, dám si sprchu a idem spať.

Iveta Malachovská. Foto: Archív Ivety Malachovskej
Iveta Malachovská. Foto: Archív Ivety Malachovskej

Ivetka day

Sú dni, kedy sa venujem sebe. Volám ich tzv. Ivetka days a vtedy si doprajem fitness, bazén a masáž. Snažím sa poďakovať svojmu telu, že mi ešte drží pokope a  dobre slúži. Často chodím do divadla, na operu, balet či činohru. Teším sa z umenia druhých a ďakujem im za to, že môj život obohacujú.

Text: Lucia Titková
Foto: archív Ivety Malachovskej

1/1
Zavrieť reklamu