Kuskus so zeleninou a s chrumkavým kuriatkom

Ľahký a chutný recept plný živín ako stvorený na horúce letné dni. Ochutnajte ho dnes na večeru alebo zajtra na obed.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia: 25 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 600 g kuskusu
- 400 g kuracích pŕs
- 120 g solených arašidov
- 100 g cherry paradajok
- 20 ml olivového oleja
- 20 ml citrónovej šťavy
- 2 ks farebnej papriky
- 1 PL petržlenovej vňate
- 1 ČL soli
- cuketa
- mladá cibuľka
Môže vás zaujímať:

Čerstvý špenát dusený s vajcom
Postup:
- Osolený kuskus spolu s olivovým olejom zalejte 700 ml vriacej vody. Premiešajte a nechajte zakryté fóliou alebo alobalom 5 až 7 minút, po odokrytí premiešajte.
- Zeleninu nakrájanú nadrobno pridajte do kuskusu spolu s citrónovou šťavou a bylinkami. Kuskus je sám osebe bez chuti, preto je potrebné dochutiť si ho podľa vlastných predstáv. Cibuľku s cuketou môžete krátko tepelne upraviť a osmažiť na panvici.
- Do premiešaného kuskusu pridajte arašidy a kuracie prsia nakrájané na kúsky, ktoré si pripravte na olivovom oleji so soľou a s korením dochrumkava.
- Zeleninu môžete rôzne obmieňať a recept si upravovať podľa svojich chutí. Môžete použiť cukety, tekvice, baklažány alebo mrkvu. Je to ideálny spôsob, ako spotrebovať poslednú zeleninu v chladničke.
Náš tip: Vegetariáni môžu kuracie mäso vynechať a namiesto neho pridať fetu alebo opečený syr haloumi.
Dobrú chuť!
Text: RELAX
Foto: BILLA
1/1