Netradičný kapustník. Vyskúšajte tento sezónny recept na slaný koláč s kapustou.

25. novembra 2021

Recept na slané kapustníky, ktoré nemusíte baliť do kysnutého cesta.

Suroviny:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 130 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 PL cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • sezamové semienka

Náplň:

  • 250 g nakladanej kapusty
  • 1 vajce
  • soľ
  • 20 g masla

Postup:

  1. Roztopené maslo, kyslú smotanu, vajce, soľ, jedlú sódu a cukor spolu dobre rozmiešajte. Pridajte múku a znovu dobre premiešajte, aby vzniklo cesto.
  2. Nakladanú kapustu zmiešajte so soľou, pridajte rozšľahané vajce a premiešajte.
  3. Vymastite menšiu formu a posypte ju múkou. Polovicu cesta uložte na spodok, na to dajte plnku, na ktorú môžete nakrájať kúsky masla, a na to druhú vrstvu cesta. Posypte svetlými alebo aj čiernymi sezamovými semienkami. Približne hodinu pečte v rúre predhriatej na 180 °C a skúšajte špajľou, či je koláč hotový.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu