Slovenský Power Cashew získal gastronomického oskara Great Taste
Slovenská značka Powerlogy sa u svetových odborníkov zapísala viackrát. Ako prvý slovenský výrobca orechových masiel a krémov získali v roku 2016 v súťaži ocenenie za mandľové maslo Power Butter. Odvtedy boli ocenení každý rok.
V rámci gastronomickej súťaže Great Taste Awards už zabodovali produkty Power Nougat, Power Pistacchio, Power Butter a najnovšie aj Power Cashew.
Aj tento rok 500 porotcov, odborníkov na kvalitu potravín a šéfkuchárov hodnotilo pomocou slepých testov 12 772 výrobkov zaslaných z viac ako 100 rôznych krajín z celého sveta.
Bio kešu krém oslovil porotcov gastronomického „Oskara“, a dnes sa môže hrdiť dvoma hviezdami z maximálnych troch získaných na Great Taste Awards 2019.
Ruky v teple: aké rukavice vás v zime najlepšie zohrejú?
História Powerlogy produktov ocenených Great Taste Award
2016 Power Butter (1 hviezda)
100 % BIO mandľové maslo so štipkou morskej soli, ktoré vôbec ako prvé zo Slovenska zo segmentu orechové krémy a maslá obdržalo toto svetové ocenenie. Vhodné na využitie na sladko na raňajkové kaše, či na ovocie a aj slano, napríklad v ázijskej kuchyni.
2017 Power Nougat (1 hviezda)
Zákazníci ho často prezývajú zdravá Nutella. Krém je zložený zo 70 % z lieskových orechov, 19,5 % tvorí kokosový cukor a 9,5 % kakaové maslo a kakaová hmota. Všetky ingrediencie sú v BIO kvalite. Vhodný na doplnenie sladkých dezertov, na palacinky, na zmrzlinu, ale najobľúbenejší vždy len tak lyžičkou priamo z pohára.
Inšpirácie na teplé textílie pre rok 2024
2018 Power Nougat (1 hviezda) Power Pistacchio (2 hviezdy)
Power Nougat obhájil jednu hviezdu a dve hviezdy získalo Power Pistacchio. Pôvodne vyrobené ako limitovaná edícia, po zisku ocenenia a neustálom dopyte zákazníkov bol krém zaradený do stálej ponuky. Obsahuje výberové BIO ingrediencie – pistácie, kešu orechy, kokosový cukor a extra panenský olivový olej. Lahodná gurmánska pochúťka určená ako dezert.
2019 Power Nougat (1 hviezda) Power Cashew (2 hviezdy)
Power Nougat do tretice obhájil hviezdu a dve hviezdy získala novinka Power Cashew. BIO maslo z kešu orechov, ktorému sladkú chuť dodáva iba pridaný kokos. Keďže neobsahuje cukor, je vhodné aj pre diabetikov. Rovnako ako mandľové maslo si nájde využitie na slano aj sladko.
V Powerlogy robíme maximum pre vývoj produktov, ktoré v sebe spájajú silu čistej chuti a funkčnosti pre extra energiu a nadpriemerný fyzický i mentálny výkon.
„Veríme, že kvalitné jedlo mení myslenie, a preto majú všetky naše produkty vysokú výživovú hodnotu. Našou vášňou je progresívna a efektívna životospráva. Ocenenie od odborníkov z Great Taste nám dodáva ešte väčšiu chuť na našich Powerlogy produktoch poctivo pracovať,“ hovorí zakladateľ Dušan Plichta.
Nástrahy, ktoré so sebou prinášajú Vianoce – na čo by ste si mali dať pozor?
Ako vzniklo nové kešu maslo?
Príbeh kešu masla siaha do cestovateľskej minulosti zakladateľa Dušana Plichtu. V USA, Austrálii alebo západnej Európe, si zvykol na kvalitné orechové maslá a krémy, ktoré boli bežnou súčasťou dobrej životosprávy.
„Na Slovensku sme pred časom okrem komerčných arašidových masiel s prídavkom cukru a konzervantov nenašli žiaden produkt, ktorý by nás oslovil svojou chuťou a zároveň by spĺňal tie najnáročnejšie kritériá kvality. S víziou bezchybných potravín sme sa preto pustili do výskumu, pričom sme otestovali viac než 50 rôznych značiek doma i v zahraničí. Prelomovým sa pre nás stal Organic Food Festival v Londýne, kde sme získali dôležité detailné poznatky pre našu receptúru,“ hovorí Plichta.
Následne niekoľko mesiacov testovali produkt s partnermi v slovenskej výrobe. Výsledkom je unikátne čerstvé kešu maslo z kešu orechov v top kvalite bez akýchkoľvek prídavkov a cukru. Jedinou ingredienciou, ktorá zvýrazňuje chuť a pozdvihuje prirodzenú sladkosť je kokos.
Platí staré pravidlo – nie sú orechy ako orechy!
Je známe, že priemerné komerčné orechy sú náchylné na plesne a oxidáciu.
Okrem toho je dôležité vedieť, že napríklad také arašidy nie sú úplne ideálnym zdrojom výživných látok vzhľadom na vysoký pomer polynasýtených tukov, alergénov a neželaný príjem omega-6 mastných kyselín. Z tohto pohľadu sú svojím zložením unikátne práve mandle, kešu a kokosové orechy.
Kešu majú nielen skvelý profil mononasýtených mastných kyselín, ktoré sú pre telo ideálnym zdrojom energie, ale obsahujú aj proteíny a najmä množstvo vitamínu E a vlákniny.
Jednoduchý test môže na sebe aplikovať každý: Vyskúšajte iný štandard snacku/olovrantu a otestuje si, že sa budete cítiť úplne inak po lahodnom kešu masle napríklad s ovocím v porovnaní s klasickými sladkosťami.
Vianočná pohoda v teple domova