Cuketové halušky s bryndzovou omáčkou
Táto ľahšia verzia klasických halušiek je nielen chutná, ale aj plná vitamínov a minerálov.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia: 15 min.
Hotovo za: 30 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 800-1 000 g cukety
- 300 g smotanového syra
- 1 vajce
- 230 – 270 g polohrubej alebo hladkej múky
- 125 g bryndze
- 200 g kyslej smotany
- 100 g údeného tofu
- čerstvá pažítka
- soľ, mleté čierne korenie
Môže vás zaujímať:
Slnečný vitamín & bomba pre imunitu. To je vitamín D
Postup:
- Cuketu umyjeme a nastrúhame najemno ako na klasické halušky. Vložíme do cedníka a necháme 10 minút odkvapkať.
- Bryndzu premiešame s kyslou smotanou. Ak treba, posolíme.
- Tofu nakrájame na menšie kocky a opečieme na lyžici oleja do chrumkava.
- Z cukety jemne vytlačíme zvyšnú tekutinu a preložíme do misky. Pridáme vajce, osolíme, okoreníme a postupne prisypávame múku. Vymiešame hustejšie cesto.
- Vriacu vodu osolíme a pomocou haluškovača hádžeme do vody malé halušky. Najskôr vyskúšame na kúsku cesta, ak sa po vhodení do vody nerozvarí, cesto je pripravené, ak nie, pridáme ešte múku. Halušky po vyplávaní na hladinu ešte minútu povaríme a scedíme. Zľahka premyjeme vodou a necháme odkvapkať.
- Rozdelíme na taniere, prelejeme bryndzovou omáčkou a posypeme opečeným tofu. Ozdobíme a dochutíme pažítkou.
Náš tip: Namiesto tofu môžete použiť aj tradičnú opečenú slaninku.
Dobrú chuť!
Text a foto: BILLA
1/1