Domáce tagliatelle s červeným pestom
Vyrobiť si domáce cestoviny nikdy nebolo jednoduchšie. Vyskúšajte tento ľahký a chutný recept!
Čas prípravy: 45 min.
Čas varenia: 15 min.
Hotovo za: 60 min.
Môže vás zaujímať:
Milované cestoviny
Suroviny (pre 2 osoby):
Na cestoviny:
Na omáčku:
- olivový olej extra virgin
- menšiu šalotku
- strúčik cesnaku
- 1 vykostené kuracie stehno narezané na drobno (voliteľné)
- 190 g červeného pesta
- lyžicu nasekaných sušených paradajok
- lyžicu píniových orieškov
- trochu parmezánu
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie, trochu čili (voliteľné)
Postup:
- Do mixéra s nožmi pridáme 200 g hladkej múky a dve vajcia z voľného výbehu. Asi 30 sekúnd mixujeme. Vznikne nám cesto, ktoré sa podobá na mrveničku.
- Masu vyklopíme a asi minútu miesime na pevné, ale pružné cesto, do ktoré sa vráti do pôvodného tvaru, keď doň vtlačíme prst. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
- Cesto potom vyvaľkáme pomocou valčeka, prípadne použijeme strojček na cestoviny. Cesto nakrájame na max 1 cm hrubé tagliatelle. Ideálne je, keď majú okolo 6 mm.
- V hlbšom hrnci na olivovom oleji orestujeme na drobno nasekanú šalotku a strúčik cesnaku. Pridáme aj vykostené kuracie stehno nakrájané na malé kúsky. Pre vegetariánsku verziu je, samozrejme, možné mäso úplne vynechať. Osolíme, okoreníme, pridáme trochu čili. Pridáme tiež sušené paradajky a polovicu pesta.
- Cestoviny minútu povaríme v dobre osolenej vode a preložíme do hrnca s omáčkou. Na cestoviny dáme zvyšok pesta a dobre premiešame. Pridáme tiež trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny. Omáčka tak získa krémovejšiu konzistenciu.
- Na záver dochutíme nastrúhaným parmezánom a píniovými orieškami. Na tanieri môžeme ozdobiť aj nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.
Náš tip: Pesto stačí doplniť o zeleninu, či mäsko pod vášho výberu. Môžete použiť aj klasické kupované cestoviny a jedlo máte na stole raz-dva.
Dobrú chuť!
Text a foto: BILLA
1/1