Kuracie kúsky s lepkavou omáčkou

11. septembra 2017
Omáčka na kura. Foto: Shutterstock

Pripravte si kuracie stehná alebo krídla na omáčke z vína, trstinového cukru, sójovej omáčky a strúhaného zázvoru.

Suroviny:

  • 375 ml červeného vína
  • 200 g a 2 PL trstinového cukru
  • 125 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice jemne strúhaného zázvoru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 kúskov kuracích stehien alebo krídel
  • hrubozrnná soľ

Postup:

  1. Víno, cukor, sójovú omáčku, zázvor a cesnak dáme do hrnca a za občasného miešania necháme zovrieť. Stlmíme sporák a necháme bublať, až omáčka zhustne na sirupovú konzistenciu, asi 35 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Kuracie kúsky poukladáme na gril, potrieme pripravenou omáčkou, posypeme hrubozrnnou soľou. Gril priklopíme a grilujeme 4 minúty.
  3. Kúsky mäsa obrátime, potrieme omáčkou, posolíme a opäť grilujeme 4 minúty v zavrenom grile.
  4. Postup opakujeme asi 5-krát, pokiaľ nebude kura hotové pri kosti. Podávame s ľubovoľným šalátom.

Tip redakcie:

Táto dobrota sa dá pripraviť aj v rúre, pečením na 200 °C asi 45 minút.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu