Obrátený cibuľový koláč s balzamikom 

11. apríla 2025
Obrátený cibuľový koláč s balzamikom  recept

Obrátený cibuľový koláč s balzamikom je recept, ktorý spája intenzívnu chuť cibuľky s jemnosťou cesta a vyváženou kyslosťou balzamika.

Tento slaný koláč balansuje medzi sladkými a kyslými tónmi. Cibuľa, balzamiko a krehké lískové cesto tvoria nezabudnuteľnú kombináciu.

Čas prípravy: 10 min. 
Čas varenia: 20 min. 

Suroviny (pre 4 osoby):

Postup:

  1. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Lístkové cesto nakrájame na 8 rovnakých obdĺžnikov. 
  2. Šalotky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na papier nakvapkáme na 8 miest po lyžici olivového oleja a po lyžičke balzamika, posolíme, okoreníme a pridáme lístočky tymianu a kolieska cibule. 
  3. Posypeme jemne strúhaným parmezánom. Zakryjeme plátkami lístkového cesta a jmeme popritláčame okraje k papieru. 
  4. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme parmezánom. Pečieme do zlatista, približne 20 minút. 
  5. Po upečení necháme chvíľu postáť a potom koláčiky opatrne obrátime pomocou obracačky.  

Náš tip: Tieto slané koláčiky môžete podávať teplé ako predjedlo alebo ako ľahký obed so šalátom. 

Dobrú chuť!


Text a foto: BILLA

1/1
Zavrieť reklamu