Obrátený cibuľový koláč s balzamikom

Obrátený cibuľový koláč s balzamikom je recept, ktorý spája intenzívnu chuť cibuľky s jemnosťou cesta a vyváženou kyslosťou balzamika.
Tento slaný koláč balansuje medzi sladkými a kyslými tónmi. Cibuľa, balzamiko a krehké lískové cesto tvoria nezabudnuteľnú kombináciu.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 20 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 1 balenie lístkového cesta
- 8-10 ks šalotiek alebo cibuliek
- balzamikový ocot
- olivový olej
- čerstvý alebo sušený tymian
- strúhaný parmezán
- 1 vajíčko na potretie
- soľ a mleté čierne korenie
Môže vás zaujímať:

Vegánska hubová polievka
Postup:
- Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Lístkové cesto nakrájame na 8 rovnakých obdĺžnikov.
- Šalotky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na papier nakvapkáme na 8 miest po lyžici olivového oleja a po lyžičke balzamika, posolíme, okoreníme a pridáme lístočky tymianu a kolieska cibule.
- Posypeme jemne strúhaným parmezánom. Zakryjeme plátkami lístkového cesta a jmeme popritláčame okraje k papieru.
- Koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme parmezánom. Pečieme do zlatista, približne 20 minút.
- Po upečení necháme chvíľu postáť a potom koláčiky opatrne obrátime pomocou obracačky.
Náš tip: Tieto slané koláčiky môžete podávať teplé ako predjedlo alebo ako ľahký obed so šalátom.
Dobrú chuť!
Text a foto: BILLA
1/1