Šošovicová polievka s údeným mäsom

20. apríla 2017
Šošovicová polievka s mäsom. Foto: Shutterstock

Pripravte si sýtu šošovicovú polievku s údeným mäsom podľa nášho receptu.

Suroviny:

  • 200 g šošovice
  • 100 g údeného mäsa
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 veľký zemiak
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • bobkový list
  • mletá červená paprika
  • olivový olej
  • morská soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Šošovicu si na pár hodín namočíme do litra vody.
  2. Na horúcom oleji opražíme cibuľu, pridáme na drobné kúsky nakrájané údené mäso, papriku, čierne korenie a veľmi jemne posolíme. Premiešame a restujeme 6 – 7 minút.
  3. Do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, zemiak, pretlačený cesnak a bobkový list. Šošovicu tam vlejeme spolu s vodou, v ktorej sa namáčala a všetko varíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu