Šošovicová polievka s údeným mäsom
Pripravte si sýtu šošovicovú polievku s údeným mäsom podľa nášho receptu.
Suroviny:
- 200 g šošovice
- 100 g údeného mäsa
- 1 veľká cibuľa
- 1 mrkva
- 1 veľký zemiak
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- bobkový list
- mletá červená paprika
- olivový olej
- morská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Šošovicu si na pár hodín namočíme do litra vody.
- Na horúcom oleji opražíme cibuľu, pridáme na drobné kúsky nakrájané údené mäso, papriku, čierne korenie a veľmi jemne posolíme. Premiešame a restujeme 6 – 7 minút.
- Do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, zemiak, pretlačený cesnak a bobkový list. Šošovicu tam vlejeme spolu s vodou, v ktorej sa namáčala a všetko varíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1