Aký proteín je pre telo najlepší?

14. marca 2018
Čistý prírodný kolagén od Powerlogy

Stále viac ľudí športuje a akonáhle sa človek začne zaujímať o šport, stretne sa aj s množstvom výživových doplnkov. Medzi najčastejšie doplnky, ktoré využívajú športovci na budovanie svalov, ale aj podporu ďalších tkanív, je proteín. Aký proteín je však kvalitný a pre telo najideálnejší?

Ako si vybrať kvalitný proteín

Ak chcete to najlepšie pre svoje svaly, kosti, kĺby aj pokožku, tak by ste mali dbať na to, aby proteín, ktorý užívate, bol kvalitný. Dôležité pritom je, aby neobsahoval žiadne prímesy, dochucovadlá a sladidlá.

Ak nie ste vegáni ani vegetariáni a používate živočíšne proteíny, tak by váš proteín mal pochádzať z čistého prostredia zo zvierat, ktoré boli zdravé a pásli sa voľne. A zároveň by mal byť využiteľný pre ľudí, ktorí sú citliví na rôzne intolerancie, pretože vieme, že srvátka a kazeín nie sú vhodné pre všetkých.

Vedeli ste, že najzastúpenejším proteínom nášho tela je kolagén s pomerom až 65%? Kolagén je spojovacie tkanivo pre skoro všetky štruktúry v tele, pre vlasy, svaly, kosti, ale aj hlavné orgány, ako srdce, pečeň, či pľúca.

Pravdou však je, že v súčasnosti už málokto konzumuje kvalitné vývary, tlačenku, chrupavky a mäso na kostiach. Povedzme si úprimne, koľko kolagénu obsahuje vaša strava?

Aké má výhody konzumácia kolagénu?

Kvalitný kolagén dodá telu aminokyseliny, ktoré zabezpečujú kohéznosť, elasticitu a priamu výživu fascie, takže sa tkanivá môžu po tréningu rýchlo regenerovať a po zranení liečiť. Vďaka tomu kolagén buduje a regeneruje aj svalovú hmotu.

Kolagén podporuje kosti, kĺby a chrupavky, ale pridá vám aj na kráse. Hydratuje totiž pokožku, zabraňuje tvorbe vrások a zlepšuje pružnosť pokožky, ale aj spevňuje a vyživuje vlasy.

Spomaľuje starnutie, pretože dopĺňa potrebné bielkoviny, ktoré vekom ubúdajú.


Zlepšuje spánok. Ak si dáte kvalitný kolagén pred spánkom, dodá vám arginín, ktorý stimuluje uvoľňovanie rastového hormónu a živiny potrebné pre opravu tkanív počas spánku.

Kolagén podporuje aj mozog, pretože obsahuje glycín, neurotransmiter zapojený v motorických a senzorických dráhach a taktiež syntéze ATP.

Čistý prírodný kolagén od Powerlogy môžete použiť do akýchkoľvek receptov
Čistý prírodný kolagén od Powerlogy môžete použiť do akýchkoľvek receptov

Aký kolagén si teda vybrať?

Ak teda neplánujete konzumovať v dostatočnom množstve huspeninu a vývary a pritom športujete, žijete aktívne alebo ste už v pokročilejšom veku, bolo by dobré pouvažovať nad kvalitnými kolagénovými výživovými doplnkami.

Svojím zložením, stráviteľnosťou a výživovou hodnotou patrí dnes medzi najlepšie kolagény 100% čistý Natural Collagen. Okrem týchto všetkých zdravotných a výkonnostných benefitov má aj čistú chuť a širokú využiteľnosť. Nie je totiž ani umelo dochutený a môžete ho použiť do akéhoľvek jedla, pretože nie je sladký, ale chuťovo neutrálny.

Áno, proteíny a kolagén nie sú lacné, ale práve preto by ste si mali dobre vyberať.


Natural Collagen Protein je jeden z najkvalitnejších kolagénov, aké môžete dostať. Pochádza od kráv pasených na tráve a má čisté prírodné zloženie. Rýchlo sa vstrebáva, má vysoké množstvo esenciálnych aminokyselín a funkčného kolagénu. Navyše je veľmi praktický, pretože sa ľahko rozpustí v teplých i studených nápojoch a je bez zápachu.

Viac informácií o prírodnom kolagéne a kvalitnej výžive nájdete na: powerlogy.com

1/1
Zavrieť reklamu