Tortilla de patatas. Recept na španielsku omeletu so zemiakmi, ktorá sa v Španielsku jedáva vždy a všade.
Tortilla de patatas je typické španielske jedlo, niečo ako omeletová torta zo zemiakov. V mnohých baroch, aj na miestach, mimo turistov, sa servíruje non-stop.
Recept na tortillu je nenáročný. Potrebujeme iba zemiaky, vajcia a olivobý olej. Dajte si záležať na ingredienciách. Čím kvalitnejšie, tým lepší výsledok!
Suroviny:
- 3 stredné až väčšie zemiaky
- 5 vajec
- 1 cibuľa
- soľ
- olivový olej
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky.
- Na panvicu dáme väčšie množstvo olivového oleja a začneme ich pripravovať na miernom plameni (nechceme ich vysmažiť, ale uvariť).
- Nakrájame cibuľu na jemné plátky a po 5 minútach ju pridáme na panvicu k zemiakom.
- Posolíme a na panvici robíme na miernom plameni asi 20 minút.
- Nachystáme si 5 vajec, ktoré v miske posolíme a ručne vyšľaháme.
- Zemiaky vypneme, zlejeme z nich zvyšný olej. Po chvíli zmiešame s vajíčkami a zmes dáme na panvicu, tentokrát však smažíme silnejšie. Na začiatku smaženia zmes rýchlo miešame, potom ju len upravíme na pekný kruhový tvar a už nemiešame. Otočíme a osmažíme už len chvíľku z druhej strany.
- Pri servírovaní nakrájame na trojuholníčky.
Môže vás zaujímať:
Kompletný program Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Ako tento rok dopadne Petra Vlhová?
Text: Redakcia
Foto: Shutterstock
1/1