Bylinky sú naozaj liečivé

11. februára 2024
Kuchynské bylinky

Bylinky neslúžia len na to, aby ochutili jedlo. Ich konzumácia má aj viaceré zdravotné benefity.

BAZALKA pomáha zmierňovať zápaly, ktoré prispievajú k vzniku srdcových ochorení.

PAŽÍTKA je bohatá na kvercetín, ktorý má potenciál v boji proti rakovine.

KÔPOR ukrýva viac antioxidantov než mnohé známe superpotraviny.

Pravidelná konzumácia MÄTY pomáha držať na uzde choroby súvisiace s pribúdajúcim vekom, napríklad Alzheimerovu chorobu.

KORIANDER je bohatým zdrojom zlúčenín, ktoré zamedzujú poškodeniam ciev.

Extrakty z OREGANA zabraňujú čiastočkám LDL cholesterolu v upchávaní ciev.

Fenolové zlúčeniny v PETRŽLENE zamedzujú rastu rakovinových buniek.

ROZMARÍN obsahuje terpén, ktorý má potenciál zastavovať zápaly vedúce k problémom s kĺbmi.

ŠALVIA chráni telo pred rakovinotvornými agentmi.

TYMIAN obsahuje thymol, zlúčeninu, ktorá zabraňuje LDL čiastočkám v tom, aby zapaľovali steny tepien. Tým nás chráni pred srdcovými chorobami.


Text: Running
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu