Hráškový krém s citrusovou ricottou 

4. apríla 2025
Hráškový krém

Tento recept je skvelým príkladom toho, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť úžasne lahodné jedlo. Kombinácia hrášku a citrusovej ricotty vás prekvapí svojou harmóniou chutí.

Toto je hráškový krém, ako ho nepoznáte! Toto je jeden z tých receptov, ktoré dokonale kombinujú čerstvé ingrediencie a nečakané chutové kontrasty. Skvelý ako ľahký obed alebo elegantné predjedlo, ktoré ohúri každého.

Čas prípravy: 10 min. 
Čas varenia: 20 min. 

Suroviny (pre 4 osoby):

  • 500 g mrazeného hrášku 
  • 500 ml zeleninového vývaru 
  • 200 ml smotany na šľahanie 
  • ricotta 
  • 1 cibuľa 
  • cesnak 
  • pomaranč 
  • muškátový oriešok 
  • šťava z 1 citróna 
  • maslo 
  • soľ, mleté čierne korenie 

Postup:

  1. Tento hráškový krém je osviežujúca a ľahká jarná polievka plná chuti. Mrazený hrášok vo vode uvarte do mäkka a sceďte. 
  2. Najemno nasekanú cibuľu pridajte do hrnca spolu s maslom a na miernom ohni orestujte. Prisypte cesnak s hráškom, zalejte ich vývarom. Varte, kým obe suroviny nezmäknú. 
  3. Následne ponorným mixérom vymixujte polievku dohladka, pridajte smotanu a povarte, kým polievka nezovrie. Dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a muškátovým orieškom. 

    Náš tip: Výslednú chuť môžete ešte posunúť na vyššiu úroveň pridaním mixu ricotty, pomarančovej kôry a štipky soli. Zmes naberte lyžičkou a dozdobte ňou polievku pred podávaním. 

    Dobrú chuť!


    Text: RELAX
    Foto: BILLA

    1/1
    Zavrieť reklamu