Hráškový krém s citrusovou ricottou

Tento recept je skvelým príkladom toho, ako jednoduché ingrediencie môžu vytvoriť úžasne lahodné jedlo. Kombinácia hrášku a citrusovej ricotty vás prekvapí svojou harmóniou chutí.
Toto je hráškový krém, ako ho nepoznáte! Toto je jeden z tých receptov, ktoré dokonale kombinujú čerstvé ingrediencie a nečakané chutové kontrasty. Skvelý ako ľahký obed alebo elegantné predjedlo, ktoré ohúri každého.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia: 20 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 500 g mrazeného hrášku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- ricotta
- 1 cibuľa
- cesnak
- pomaranč
- muškátový oriešok
- šťava z 1 citróna
- maslo
- soľ, mleté čierne korenie

Thajské kuracie satay s arašidovou omáčkou
Postup:
- Tento hráškový krém je osviežujúca a ľahká jarná polievka plná chuti. Mrazený hrášok vo vode uvarte do mäkka a sceďte.
- Najemno nasekanú cibuľu pridajte do hrnca spolu s maslom a na miernom ohni orestujte. Prisypte cesnak s hráškom, zalejte ich vývarom. Varte, kým obe suroviny nezmäknú.
- Následne ponorným mixérom vymixujte polievku dohladka, pridajte smotanu a povarte, kým polievka nezovrie. Dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a muškátovým orieškom.
Náš tip: Výslednú chuť môžete ešte posunúť na vyššiu úroveň pridaním mixu ricotty, pomarančovej kôry a štipky soli. Zmes naberte lyžičkou a dozdobte ňou polievku pred podávaním.
Dobrú chuť!
Text: RELAX
Foto: BILLA