Mediteránska treska v paradajkovej omáčke

Toto je ideálny recept pre tých, ktorí si chcú dopriať ľahký, no výživný obed, či večeru. Už po prvom ochutnaní si túto tresku naozaj zamilujete.
Tento recept na mediteránsku tresku prináša dokonalú rovnováhu medzi jemnou rybou a intenzívnymi stredomorskými chuťami. Vyskúšajte ho, ak máte chuť na niečo svieže, ľahké, ale plné výrazných chutí
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia: 30 min.
Suroviny (pre 4 osoby):
- 4 filety tresky
- 1 menšia cibuľa
- trocha olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- 1/2 ČL sušeného oregana
- 1/2 ČL sušeného tymianu
- 1/8 ČL čili
- 2 plechovky paradajok
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 1/4 hrnčeka čiernych olív bez kôstky
- 2 PL kapár
- hrsť nakrájanej petržlenovej vňate na servírovanie
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Môže vás zaujímať:

Vegetariánske hody
Postup:
- Na začiatok si pripravíme suroviny. Filety tresky umyjeme a osušíme kuchynským papierovým obrúskom. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame, nemusíme príliš na drobno. Špenát umyjeme pod tečúcou vodou a necháme uschnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
- Väčšiu panvicu alebo hrniec s pokrievkou (vhodnou do rúry) si na sporáku rozohrejeme a potom pridáme trochu olivového oleja. Keď je olej dosť horúci, osmažíme na ňom cibuľu. Potom, čo cibuľa začne zlatnúť, pridáme cesnak, oregano, tymian a čili. Keď sa vôňa byliniek začne rozvíjať, pridáme paradajky. Plechovky po vyliatí môžeme ešte vypláchnuť trochou vody a tú pridať do panvice. Ľahko tak omáčku zriedime. Omáčku ďalej varíme asi tak 15 minút.
- Keď sú paradajky rozvarené, pridáme olivy a kapary. Omáčku ochutnáme a dochutíme soľou a korením. Ak vaše paradajky boli skôr kyslé, môžeme pridať aj 1 čajovú lyžičku cukru. Všetko dobre premiešame a pridáme umytý špenát. Navrch už len poukladáme filety ryby a tie takisto zľahka osolíme a okoreníme.
- Hrniec s pokrievkou vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.
Náš tip: Odporúčame vychutnať si toto jedlo s vychladeným pohárom bieleho suchého vína.
Dobrú chuť!
Text: RELAX
Foto: BILLA
1/1