Quesadilla (aj) po slovensky

2. marca 2017
Quesadilla. Foto: Shutterstock

Potrebovali by ste trochu exotiky do kuchyne? Vyskúšajte Quesadillu! Quesadilla je pôvodom mexické jedlo a jej názov je odvodený zo španielského questa, čo znamená syr. Je to vlastne tortilla naplnená pikantnou zmesou a syrom a preložená na polovicu.

Quesadilla sa postupom času rozšírila do celého sveta a ľudia si ju začali prispôsobovať. Preto v dnešnej dobe nájdete rôzne “druhy” quesadilly, ktoré sa líšia náplňou. Dokonca vám v niektorých reštauráciach ponúknu Quesadillu aj na sladko. Nechajte sa inšpirovať našimi návrhmi a nebojte sa aj zaexperimentovať.

Ak si budete vymýšľať vlastné ingrediencie, nemali by ste však zabúdať, že základom Quesadille je syr. Samozrejme, okrem spôsobov prípravy na sladko.

Quesadilla s kuracím mäsom

Prísady:

  • balenie tortíll
  • 400 g vareného kuracieho mäsa nakrájaného na malé kúsky
  • 2 cibule
  • 4 hrste kukurice
  • 4 hrste čiernej fazule
  • 300 g syra Gouda
  • (4 lyžice) mexickej salsy

Postup:

  1. Najemno nakrájame cibuľu, syr Bria nakrájame na plátky a Goudu nastúhame.
  2. V mise zmiešame mäso, cibule, kukuricu, fazuľu a podľa chuti pridáme salsu, prípadne doplníme korením.
  3. Polovicu tortilly posypeme syrom, pridáme zmes z bodu dva a znova posypeme syrom a preložíme.
  4. Grilujeme z obidvoch strán, kým sa nerozpustí syr.
  5. Hotovú Quesadillu prekrojíme na polovicu a s čím ju budete podávať je už na vašej predstavivosti – zelenina, prípadne s kyslá smotana a salsa alebo ovocie, na ozdobenie s ktorým bude vyzerať ako z luxusnej reštaurácie.

Quesadilla po slovensky

Prísady:

  • balenie tortíl
  • 300 g šunky
  • 200 g Hermelínu
  • 200 g Eidamu
  • 2 hrušky

Postup:

  1. Na plátky nakrájame Hermelín a hrušky, Eidam nastrúhame.
  2. Na polovicu tortilly uložíme šunku, hrušku, Hermelín, posypeme Eidamom a preložíme.
  3. Grilujeme z obidvoch strán, kým sa nerozpustí syr.

TIP

Ak nemáte gril, nezúfajte, quesadillu môžete piecť aj na panvici.

Pripravujete slávnostný obed? Podávajte Quesadillu ako predjedlo a očarte svojich hostí.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu